Ahmet Hakan: Belediye operasyonunda gözaltına alınanların mahkemeye çıkarılış görüntülerine itirazım var

İstanbul Adalet Sarayı’na Sevkedilen Şüphelilerin Muamelesi Eleştirildi

3 Haziran tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmeleri sırasında yaşananların görüntüleri ortaya çıktı. Şüpheliler sıraya dizilmiş, her birinin yanında bir polis bulunmaktaydı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan bu muameleyi eleştirdi ve bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

  • Şüpheliler sıraya dizilmişler, her iki tarafında da birer polis bulunuyor. Adeta bir gösteri geçişi yapılıyor. Bu tür muamele, en sert teröristlere veya en büyük uyuşturucu çetelerine bile yapılmaz. Ben de bunu yazmayı düşünmüştüm fakat Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Bu görüntüler kabul edilemez” diyerek durumu eleştirmiş. Selvi her zaman tarafsızlığıyla bilinir. Bu durumu fark ediyorum ve şunu belirtmek istiyorum: Tarafsızlık, bizim en çok yakışan özelliğimizdir.

Related Posts

Engelleri Aşan Sünnet Töreni

Parmakları olmayan Batuhan için düzenlenen sünnet töreni, toplumsal farkındalığı artırdı.

Öcalan’ın kendisi için bir istediği var! İmralı Heyeti üyesi açıkladı

İmralı Heyet üyesi Mithat Sancar, Terörsüz Türkiye süreciyle Abdullah Öcalan’ın isteğini kamuoyu ile paylaştı. Sancar, “Kendisinin öncelikle talep ettiği şey çalışma ve yaşam şartlarının düzeltilmesidir. Çalışma imkanlarının arttırılması ve iletişim yollarının da genişletilmesidir. Bunu her seferinde söylüyor. Şu anda bu yönde daha hızlı adımlar atılacağına dair beyanlar da görüyoruz.” dedi.

Siirt’te Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Siirt’te Vali Kızılkaya liderliğinde güvenlik tedbirleri değerlendirilerek asayiş konuları ele alındı.

Hakkında soruşturma açılan 29 kişi kim? Bakan Tekin, “Aralarında polisler de var” diyerek açıkladı

LGS sorularının sızdırıldığı iddialarıyla ilgili 29 kişi hakkında soruşturma başlatılması konusuna açıklık getiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, aralarında polis memuru, hizmetli, okul yöneticisi gibi farklı görevlerde kamu personelinin de bulunduğunu söyledi. Bakan Tekin, soruşturmanın selameti açısından bu isimlerin görevden uzaklaştırıldığını ifade etti.

Prof. Dr. Lale Karabıyık’ın Cenazesi Bilecik’e Gönderildi

Eski CHP Milletvekili Lale Karabıyık, Bursa’da yapılan törenin ardından Bilecik’e defnedildi.

Yaz Kur’an Kursları Arası Futbol Turnuvası Başladı

Simav’da düzenlenen turnuva, İlçe Müftüsü Hasan Serçe’nin başlama vuruşuyla başladı.