WhatsApp’a yeni özellik: Mesajlar anında çevrilecek

Güncel Haberler

WhatsApp, Android beta sürümünde, kullanıcıların sohbet mesajlarını ve kanal paylaşımlarını uygulama içinden çevirmesini sağlayan yeni bir özelliği sınırlı sayıda kullanıcıyla test etmeye başladı.

Bu yenilik, farklı dillerdeki konuşmaları anlamayı kolaylaştırırken, çeviri işleminin doğrudan cihaz üzerinde yapılması sayesinde kullanıcıların gizliliğini de koruyor.

WhatsApp’ta Çeviri Özelliği Dönemi

WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.12.25 beta güncellemesiyle birlikte, çeviri özelliği nihayet test edilmeye başlandı.

Şimdilik sadece bazı kullanıcılar bu özelliğe erişebiliyor. Ancak sohbet bilgileri ekranından çeviri ayarlarına erişim sağlanabiliyor.

WhatsApp, bu özelliğin geliştirme sürecinde olduğunu ve yeni diller için de hazırlık yaptığını duyurdu.

Yeni Özellikle Desteklenen Diller

WhatsApp, şu anda İspanyolca, Arapça, Portekizce (Brezilya), Hintçe ve Rusça gibi popüler diller için çeviri desteği sunuyor.

Ayrıca gelen mesajların hangi dilde olduğunu otomatik olarak algılayan özel bir dil paketini de kullanıcılarla paylaştı. Bu sayede, farklı dillerde yazılan mesajları anlamak daha da kolaylaşıyor.

Uçtan Uca Şifreleme ile Cihaz Üzerinde Çeviri

Yeni özellikle birlikte çeviri işlemi doğrudan cihaz üzerinde yapılıyor. Bu sayede mesaj içerikleri dış sunuculara aktarılmıyor ve uçtan uca şifreleme korunuyor.

Related Posts

Körfez’in karatecileri madalyasız dönmüyor

Anadolu Karate Ligi 2. Etap müsabakaları İstanbul Sultanbeyli’de yapıldı.

iPhone kullanıcıları dikkat! iOS 18.5 için geri sayım: İşte tüm detaylar…

iPhone kullanıcıları için çıkacak olan bir sonraki yazılım güncellemesi iOS 18.5 haftaya geliyor. İşte iOS 18.5’teki yenilikler ve ne zaman yayınlanacağı hakkında bilmeniz gereken her şey.

Sonsuz enerjiye dev adım! Tarihi füzyon başarısı

Fransa, nükleer füzyon teknolojisinde çığır açan bir başarıya imza attı. Fransız Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu’nun (CEA) yönetimindeki WEST (Tungsten Environment in Steady-state Tokamak) reaktörü, 50 milyon derecelik süper sıcak …

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

Zuckerberg’den TikTok itirafı: Bizi fena geçti

Meta’nın tepe yöneticileri, Facebook ve Instagram’ın artık sosyal medyada öncü değil, yarışa sonradan katılan “rakip” konumunda olduğunu kabul ediyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) Meta’ya karşı açtığı antitröst davasında ortaya çıkan yeni belgeler, şirketin TikTok karşısındaki zor durumunu gözler önüne serdi.