Üreticiyi bitirecek bir hamle daha ithal marul

Türk Marul Üreticileri, İthalata Karşı Mücadele Ediyor

İran ve Mısır’dan ithal edilen marul, yerli üreticiler için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Üreticiler, ithal marulun kendi ürünlerinden daha düşük maliyetle satılmasının kendilerini rekabet edemez hale getirdiğini belirtiyor. Yeni Yol Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in Tarsus ilçesinde göbek marul yetiştiren bir çiftçinin isyanına destek verdi ve hükümetin politikalarını eleştirdi:

Marul Üreticileri Karşı İthalatı Protesto Ediyor

Ekmen, “Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği yok ettiniz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliğini bitirmek mi istiyorsunuz?” şeklinde konuştu. Tarsus’ta marul üreten bir çiftçi ise şikayetlerini şu şekilde dile getirdi: “Aralık, ocak ve şubat aylarında İran ve Mısır’dan yapılan ithalat bizi zor durumda bırakıyor. Bu ülkeler çiftçilere büyük teşvikler sağladığı için, ithal edilen marul bile kendi maliyetimizin altında satılıyor.”

Ülke Ekonomisine Zarar Veren İthalat Politikaları

Mersin Milletvekili Ekmen, çiftçilerin isyanına destek vererek şunları söyledi: “Canlı hayvan ithal ederek hayvancılığı bitirdiniz. Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği öldürdünüz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliği alanını kapattınız. Bu doğru bir yaklaşım değil.” Ekmen, ithalatın tarım sektörünü ve çiftçileri nasıl olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, “Gıda enflasyonu ithalat ile çözülemez. Desteklemeler yetersiz, girdi maliyetleri ise çok yüksek. Doğru politikalar izlenmeli.”

‘Yerli Üretim, Gıda Enflasyonunu Azaltabilir’

Mehmet Emin Ekmen, gıda enflasyonunun yerli üretimle çözülebileceğinin altını çizdi. Ekmen, “Gıda enflasyonunu düşürmek için çiftçilere ve üreticilere destek sağlanmalı, girdi maliyetleri makul seviyelere çekilmeli. Doğru politikalar uygulanmalı ve çiftçiler tarımdan koparılmamalı.”

Related Posts

Çin, Avrupa’da Alman ihracatçılara zemin kaybettiriyor

KfW Bankası’nın raporuna göre, Çinli üreticiler son 12 yılda Avrupa Birliği pazarlarında Alman ihracatçılardan önemli ölçüde pazar payı aldı. Uzmanlar, ABD-Çin gerginliğinin rekabeti daha da artıracağına dikkat çekiyor.

“Örme veya kroşe eşya” ithalatına ilişkin soruşturma önlemsiz kapatıldı

“Örme veya kroşe eşya” ithalatına yönelik yürütülen korunma önlemi soruşturmasının önlemsiz kapatılması kararlaştırıldı.

Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT, denizcilikte güvenliği ve izleme kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) Sistemi ile Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor.

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir