Milli halterci Muhammed Furkan Özbek, Kolombiya’daki Büyükler Dünya Şampiyonası’nın 2024 Paris Olimpiyatları’na giden yolda kota puanı verdiğini ve burada madalya kazanacağına inandığını belirtti.
Bu dönem Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’nda 2 altın madalya kazanan Muhammed Furkan, Kolombiya’da yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonası’na ait AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Sezona çok hoş bir Avrupa şampiyonluğuyla başladığını belirten Muhammed Furkan, “Sonrasında birinci defa katıldığım Cezayir’deki Akdeniz Oyunları’nda ikincilik elde ettim. Kolombiya’daki Büyükler Dünya Şampiyonası, bütün yılın en kıymetli yarışı olacak. Dünya Şampiyonası’na birinci sefer favori çıkma olasılığım yüksek. Madalya alma konusunda kendime güveniyorum. Ayrıyeten bu şampiyona olimpiyatlar öncesi birinci kota karşılaşması. Bu yüzden de farklı bir kıymet arz ediyor.” diye konuştu.
Kolombiya’ya bütün ülkelerin azamî atletle katıldığını aktaran ulusal halterci, “Ülkeler her sıkletten ki sportmen getirebiliyor ve 73 kiloda 49 sportmen var. Şu anda birinci 5 içerisinde ben de varım. Madalya kazanmayı umuyorum. Çok istekliyim. Nitekim ağır bir kamp geçirdik. Sakatlıklar da yaşadık. Umuyoruz ki bunların acısını yarışta çıkartıp, emeğimizin karşılığını alacağız.” sözlerini kullandı.
Şampiyonada çok güçlü rakiplerle karşılaşacağını lisana getiren Furkan, “Tabii ki her vakit en zirveyi istemek, bunun doğrultusunda çalışıp, yarışmak istiyoruz. Şu anda rakiplere nazaran madalyalar eşit dağılmış görünüyor. Birinci, ikinci ya da üçüncü olabilirim. Her şey o kadar yakın. Altı hakkın birisini düşüren, madalyadan bir adım uzaklaşacak. Alışılmış amacımız şampiyonluk, bayrağımızı göklere çekmek, İstiklal Marşı’mızı Kolombiya’da duyurabilmek.” biçiminde konuştu.
“Olimpiyatlar için halterde üç atlet kota alabilecek”
Gelecek dönem ve 2024 Paris Olimpiyatları’na giden süreç için amaçlarını anlatan ulusal halterci, şöyle konuştu:
“2020 Tokyo Olimpiyatları benim için hala açık ve kanayan bir yara. Paris 2024’te bu yarayı büsbütün kapatmak ve yeni bir sayfa açmak istiyorum. Paris Olimpiyatları’na inanılmaz bir hırsla, Tokyo’da kendi yaptığım ve yapılan yanılgıları göz önünde bulundurarak daha profesyonel bir halde hazırlanıyorum. Kota alacağıma inanıyorum. Bu sene olimpiyatlar için halterde üç atlet kota alabilecek. Bu sefer kamp yerlerimizle, hekimlerimizle, psikiyatırlarımızla, grup olarak daha yeterliyiz. Çok profesyonel hazırlanmak istiyorum zira Tokyo’daki olimpiyatlarda gördüm. Kara nizam bir hazırlıkla hiçbir şeyin başarılamayacağı bariz halde aşikâr.”
Halterin dışında toplumsal hayatında neler yaptığına ait de Furkan, “Bu sene ekstra bir faaliyet gerçekleştiremedim. Sakatlık süreci de oldu. Ağır kamp ve yarışlar biçiminde geçti. En büyük faaliyetim otomobil kullanmak oluyordu ki o esasen gece gündüz en keyif aldığım durum.” açıklamasını yaptı.
Artık halterde geldiği noktayı aşmak, yalnızca Avrupa şampiyonalarında madalya kazanan bir sportmen olmanın ötesine geçmek istediğini kaydeden Furkan, kelamlarını şöyle tamamladı:
“Dünya şampiyonalarında da uzunluk göstermek, madalyalar kazanmak istiyorum. Yalnızca Avrupa Şampiyonası’nda madalya alan bir atlet olmak istemiyorum. Daha büyük yarışlarda ‘Muhammed Furkan, dünya birincisi, dünya ikincisi, dünya üçüncüsü.’ dedirtmek istiyorum. Bunun hırsı olduğu için de toplumsal hayatıma çok ihtimam gösteremiyorum. Doğal ki büsbütün kısmıyorum, hafta sonu çıkıyorum, geziyorum ancak 2024’e kadar aklımdaki her şey halter. 2024 Paris Olimpiyatları’na gidip madalya aldıktan sonra, ‘Artık başardım. benim için uzunca bir dinlenme vakti.’ diyeceğim. Katiyen negatif düşünmüyorum, başaracağıma inanıyorum.”