Trump’ın destekçilerinden Musk’a ‘sansür’ suçlaması

Elon Musk’ın H-1B Vizelerine Destek Verme Tartışmaları

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın göreve başlamasından sonra Vivek Ramaswamy ile iş insanı Elon Musk’ı Hükümet Verimliliği Bakanlığı (DOGE) görevine getireceği söylentileri, Trump destekçilerinin ciddi tartışmalarına yol açtı. Musk’ın H-1B vizelerine verdiği destek, bazı eleştirmenler tarafından sansür olarak yorumlandı.

Özellikle Silikon Vadisi girişimcilerinden Sriram Krishnan’ın Trump’ın yapay zeka politika danışmanı olarak atanacağının duyurulmasının ardından, Krishnan’ın ABD’deki yeşil kart sınırlamalarının kaldırılması gerektiğini savunması büyük tartışmalara neden oldu. Trump’a destek veren muhafazakar sosyal medya figürü Laura Loomer, Krishnan’ı göreve aday gösterilmesini ‘endişe verici’ olarak tanımladı. Ramaswamy ve Musk da yaptıkları paylaşımlarda, H-1B vizelerinin ABD’nin geleceği için hayati öneme sahip olduğunu vurguladılar ve Amerikan kültürünün bilim ve mühendislik kariyerlerini teşvik etmediğini belirttiler.

Doğrulama Rozetleri Kayboldu

Axios’un haberine göre, Musk’ın ABD’de yetenekli mühendislerin çok az olduğunu söylemesi ve en iyi yeteneklerin işe alınması gerektiğini söylemesi eleştirilere neden oldu. Eleştirenler, bu yorumlarının ardından X’te sansüre uğradıklarını iddia ettiler. Laura Loomer, Gavin Wax ve Owen Shroyer gibi isimler, H-1B vizelerine yönelik eleştirileri sonrasında X platformunda doğrulama rozetlerinin kaybolduğunu belirttiler.

Musk veya X platformu, söz konusu tartışmalarla ilgili resmi bir açıklama yapmamıştır.

AB ile Musk Arasındaki Sansür Tartışması

Elon Musk, geçmişte Avrupa Birliği’nin konuşmaları sansürlememesi karşılığında ceza almayı kabul etmediğini iddia etmiş, bu iddialar AB tarafından yalanlanmıştı. AB Komisyonu’nun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, Musk’ın iddialarını yalanlayarak herhangi bir gizli anlaşmanın olmadığını belirtmişti.

AB Komisyonu, X platformuna yönelik bir soruşturmanın sonucunda şirketin Dijital Hizmetler Yasası’nı ihlal ettiği yönünde ön bulgular bulunduğunu açıklamıştı. X platformuna yüzde 6’ya varan para cezaları ve düzeltici önlemler uygulanabileceği bildirilmişti.

Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda AB Komisyonu’nun yasadışı bir gizli anlaşma teklif ettiğini iddia etmiş ve X’in bu teklifi kabul etmediğini belirtmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Denizli’de devrilen motosikletin sürücüsü felaketi yaşadı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.

Kurbanlık dana ile selfie çekmek isterken öldü

Manisa’da Kurban Bayramı hazırlıkları sırasında yaşanan trajik bir olay, şehirde büyük üzüntü yarattı. Manisa Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve tanınmış restoran işletmecisi İbrahim Külahlı (46), sattığı dananın saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Üç gün hastanede yaşam mücadelesi veren Külahlı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Anket vatandaşın halini gözler önüne serdi

Seçmenlerin yüzde 51’i TÜİK’in açıkladığı ‘düşük işsizlik’ rakamlarına ve iktidarın “ekonomik başarı diye anlattıklarına inanmıyor. Halkın yüzde 61’i son bir yılda daha da yoksullaştığını söylüyor. Yüzde 67’si geçinemiyor. Yüzde 58’i “Durum kötüye gider” diyor.

Havada panik anları: Uçak acil inişe geçti 8 kişi yaralandı

Berlin’den Milano’ya giden Ryanair uçağı şiddetli türbülansa girerek Memmingen Havalimanı’na acil iniş yaptı. 8 kişi yaralandı, 3’ü hastaneye kaldırıldı.

Ahmet Hakan: Belediye operasyonunda gözaltına alınanların mahkemeye çıkarılış görüntülerine itirazım var

Gazeteci Ahmet Hakan, CHP’li belediyelere yönelik soruşturma kapsamında şüphelilerin gözaltındaki görüntülerine tepki gösterdi. Ahmet Hakan “En azılı teröristlere, en büyük uyuşturucu çetelerine yapılacak muameledir.” dedi.

AKP Sözcüsü Çelik: SDG ile resmi bir görüşme olmadı, silah bırakırlarsa görüşme gerçekleşebilir

AKP Sözcüsü Çelik: SDG ile resmi bir görüşme olmadı, silah bırakırlarsa görüşme gerçekleşebilir