Son Dakika… İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve medyaya jet soruşturma

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ‘Turpun Büyüğü’ Basın Toplantısından Sonra Soruşturma Başlatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘Turpun Büyüğü’ başlıklı basın toplantısının ardından, konuşmasında adı geçen kişilere ve medya kuruluşlarına soruşturma açıldı.

1.5 saate yaklaşan basın toplantısında ‘Heybedeki Turp’ konusuna değinen İmamoğlu, soruşturma ve davalarda bilirkişi olarak görev alan kişinin ismini de açıkladı.

İmamoğlu’nun konuşmasının hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ‘görev yapan bilirkişi ya da yanlığı etkileme suçu’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan Açıklama Geldi

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE TALİMAT VERİLDİ”

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bugün düzenlediği basın toplantısında, bilirkişilerden birinin açık bir şekilde hedef gösterilerek yargı görevini etkilemeye çalışıldığı tespit edildi. Bu nedenle Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır.”

“Ayrıca, bu konuda medyada yapılan yayınlara da dikkat çekilmiş ve gereken soruşturmanın yapılması için emniyete talimat verilmiştir.”

Medyaya da Soruşturma

İmamoğlu’nun açıklamalarını yayınlayan medya kuruluşlarına da soruşturma açıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada, yazılı ve görsel medyada konuyla ilgili yayın yapanların da inceleneceği belirtildi.

İmamoğlu’dan Açıklama

Soruşturmaya yanıt veren İmamoğlu, “Hukuksuzlukları ve adaletsizlikleri halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Hakkımızı savunacağız ve hukukun üstünlüğünü koruyacağız. Haksız müdahalelere karşı mücadele, adil yargılanmayı desteklemek demektir.” şeklinde konuştu.

“Gerçeklerin gün yüzüne çıkacağına olan inancımızı koruyarak, yapıcı eleştiriler yapmaya ve hukuksuzlukları ortaya çıkarmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Sezgin Tanrıkulu, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti: ‘Sağlığı yerinde, morali yerinde…’

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Tanrıkulu, “Aradan 40 gün geçmiş, ortalama bir gözlemciyi ikna edebilecek hiçbir delil ortaya konamadı şimdiye kadar ve yeni operasyonlarla hukuk dışı delil üretme çabaları var” dedi.

İstanbul trafiğinde pazartesi yoğunluğu

İstanbul’da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Otobüsü kaçırdı, Mecidiyeköy’ü birbirine kattı

İstanbul Mecidiyeköy’de otobüsü kaçıran yolcu, ortalığı birbirine kattı. Şoförün durak dışında olunması nedeniyle kapıları açmamasına sinirlenen yolcu, aracın önünü kesti.

Sakarya’da feci kaza: Bariyere ok gibi saplandı

Sakarya’nın Söğütlü ilçesinde bariyerlere saplanan otomobildeki iki kişi ağır yaralandı.

Yağmur duasına çıktılar, sağanak bastırdı

Kurak geçen kış aylarının ardından Konya’nın Ilgın ilçesindeki vatandaşlar, toplu halde yağmur duasına çıktı. Bu sırada sağanak bastırdı.

18 kişi öldü: ABD basını, İran limanındaki patlamanın kaynağını yazdı

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 18 kişi hayatını kaybetti. ABD basını, patlamanın kaynağını yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir