Bursa’nın Gemlik ilçesinde bir yavru köpek sokağa terk edilirken, yanında mama, eşya ve el yazısıyla yazılmış ‘Köpeği sahiplenin’ notu bulundu.
Yavru köpek çevredekiler tarafından Gemlik Gönüllü Hayvanseverler Derneği’ne götürüldü.
Gemlik ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde bir otobüs durağının önünden geçen vatandaşlar, durağın yanında yiyecek dolu bir poşet ve beyaz tüylü bir yavru köpek buldu.
SAHİBİ TARAFINDAN TERKEDİLMİŞ
Vatandaşların Gemlik Gönüllü Hayvanseverler Derneği’ne haber vermesi üzerine dernek yetkilileri bölgeye ulaştı.
Köpeğin yanında mama, eşya ve el yazısıyla ‘Köpeği sahiplenin’ yazısı bulan dernek üyeleri, köpeğin sahipli olduğu ve sokağa terk edildiğini belirledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gemlik Gönüllü Hayvanseverler Derneği, yavru köpeğin güvenli bir yere alındığını ve sahiplendirilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını duyurdu. Yetkililer, “Hayvan sahiplenmek bir sorumluluktur. Terk edilmek hiçbir canlının kaderi olmamalı” ifadeleriyle bu tür olayların önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.
More Stories
Silivri, yeni adıyla Marmara Cezaevi: Nasıl kuruldu, şimdiye kadar kimler kaldı, içeride hayat nasıl, gerçekten soğuk mu?
Putin ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara görüştü
Yusuf Alemdar Bilim Merkezi’nin imzasını gençlerle attı: Dev proje için resmi süreç başladı!