Meclis’te yapılan görüşmeler sırasında AKP milletvekillerinin maç izlediği ortaya çıktı.

İktidarın seçim kanununa yönelik Meclis’te yapılan görüşmelere AKP’li isimler ilgi göstermezken, AKP’li Ramazan Can dışarıda maç izlediklerini söyledi.
AKP-MHP ortaklığında hazırlanan ve seçim kanununda değişiklik teklifi muhalefet partilerinin tepkisini çekerken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) görüşmelere AKP’den katılım yüksek olmadı. Katılım olmaması nedeniyle gelen eleştirilere yanıt veren AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise “Milli maç var, dışarıda milli maç izliyorlar” dedi.
‘DIŞARIDA MAÇ İZLİYORLAR’
Gazete Duvar’ın “Duvar Arkası” bölümünde, geçen hafta Meclis’te yaşananlar şöyle aktarıldı:
“Geçtiğimiz haftanın en önemli siyasi gündem başlığı Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen seçim kanununda değişiklik teklifi oldu. Tüm siyasi partileri yakından ilgilendiren görüşmeler, iktidar cephesinde ise beklenen ilgiyi görmedi. 3 gün süren görüşmelerde AKP ve MHP’li milletvekillerinin katılımı çok yüksek olmadı.
CHP İstanbul Milletvekili, anayasa hukukçusu İbrahim Kaboğlu konuşmasında AK Parti sıralarındaki milletvekillerinin yüzde 5-10’u bulmadığını söyledi, “Sahiplenmiyorsunuz, inanmıyorsunuz çünkü bunun Türkiye’nin hayrına olduğuna, Türkiye demokrasisini geliştirici bir yasa önerisi olduğuna inanmıyorsunuz demek ki. İnansaydınız bu sıralar bu şekilde bomboş olmazdı” dedi. Kaboğlu’nun sözlerine AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Milli maç var, dışarıda milli maç izliyorlar” yanıtını verdi. Kanun görüşmeleri sırasında iktidar vekillerinin kuliste maç izlediği Can’ın bu sözleriyle Meclis tutanaklarına da geçmiş oldu.”
Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun