Putin: “Ukrayna, gazımızın tedarikine ilişkin anlaşmayı uzatmayarak Avrupa’yı cezalandırıyor”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Ukrayna Avrupa’yı Cezalandırıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Rus doğal gazının sevkiyatına ilişkin anlaşmayı uzatmayarak Avrupa’yı cezalandırdığını belirtti. Putin, Leningrad bölgesinde düzenlenen Avrasya Ekonomik Birliği Yüksek Konseyi toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Putin, Ukrayna aracılığıyla Rus doğal gazının Avrupa’ya sevkiyatına değinerek, “Onlar anlaşmayı uzatmayacaklarını açıkladı. Bunu yapmayacaklarsa, yapmasınlar. Avrupa’nın kendilerine uzattığı kolu kesiyorlar. Avrupa’nın desteği olmadan bırakın savaşmayı, Ukrayna var olamaz. Onlar, gazımızın tedarikine ilişkin anlaşmayı uzatmayarak, Avrupa’yı cezalandırıyorlar” şeklinde konuştu.

Gaz sevkiyatının durması durumunda gaz fiyatlarının artabileceğini belirten Putin, Rus gazının Ukrayna üzerinden sevkiyatına ilişkin anlaşmanın 31 Aralık’ta sona ereceğine işaret ederek, “Anlaşmanın 3-4 gün içinde sağlanması mümkün değil” ifadesini kullandı.

Putin ayrıca, Avrupa’ya Rus doğal gazını Polonya üzerinden de tedarik etmeye hazır olduklarını ve bunu hızlı bir şekilde yapabileceklerini söyledi.

“Ukrayna ile Müzakereler için Slovakya Uygun Yer”

Slovakya Başbakanı Robert Fico ile Moskova’da bir araya geldiğini hatırlatan Putin, Fico’nun Ukrayna krizinin barışçıl yollarla çözülmesinden yana olduğunu vurguladı. Fico’nun Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin Slovakya’da yapılması önerisini değerlendiren Putin, Ukrayna’nın Rus topraklarına Batı yapımı uzun menzilli silahlarla saldırılarına karşılık verdiklerine dikkat çekti.

Putin, ABD Başkanı Donald Trump ve Joe Biden’ın Ukrayna’nın NATO’ya dahil olmasını ertelemeye yönelik açıklamalarını da değerlendirdi. Gelecek yıl da Ukrayna’da sürdürdükleri “özel askeri operasyonun” hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?


Related Posts

Rusya’dan Ukrayna’nın İHA saldırısına ilk misilleme: Büyük şehirler füzelerin hedefi oldu! En az 5 kişi öldü, çok sayıda yaralı var

Rusya, cumartesi sabahı Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine füze, insansız hava aracı (İHA) ve bombalarla geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirdi. Yetkililer, en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda yaralı olduğunu açıkladı. Moskova yönetimi, bu hamleyi Kiev’in Rus hava üslerine düzenlediği saldırıya misilleme olarak nitelendirdi.

Ateş Çemberi’nde korkutan deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Güney Amerika ülkesi Şili’nin Atacama bölgesinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 6,4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Atacama’ya bağlı Diego de Almagro kasabasının 52 kilometre güneybatısı olduğunu …

Antalya’da falezlerde mahsur kalan 3 Arnavut turist kurtarıldı

Muratpaşa ilçesinde falezlerde mahsur kalan 3 Arnavutluk vatandaşı turist, ekiplerin koordineli çalışmasıyla kurtarıldı. Olay, Çağlayan Mahallesi’nde bulunan falezlerde meydana geldi. Denize inmek isteyen biri kadın üç turist, geri dönüş yolunu bulamayınca falezlerin ortasında mahsur kaldı.

Mattia Ahmet Minguzzi’nin teyzesinin ‘bayram’ paylaşımı yürekleri burktu

Kadıköy’de bir pazarda uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin teyzesi Aylin Akıncılar’ın paylaşımı yürek burktu.

Denizli’de devrilen motosikletin sürücüsü felaketi yaşadı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.

Kurbanlık dana ile selfie çekmek isterken öldü

Manisa’da Kurban Bayramı hazırlıkları sırasında yaşanan trajik bir olay, şehirde büyük üzüntü yarattı. Manisa Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve tanınmış restoran işletmecisi İbrahim Külahlı (46), sattığı dananın saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Üç gün hastanede yaşam mücadelesi veren Külahlı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı