Özgür Özel’den kayyım tepkisi: Erdoğan, darbeci geleneği devam ettirmektedir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın yerine kayyım atanmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Özel, “İktidar partisi, Van Büyükşehir Belediyesi’ne atadığı kayyımla 11 ayda 11 seçilmiş belediye başkanını görevinden uzaklaştırmış oldu. Bekir Kaya ve Bedia Özgökçe Ertan’dan sonra 3’üncü kez üst üste Van halkının iradesi çiğnenmiş, Abdullah Zeydan seçimleri kazandığı kente hizmet etmekten hukuksuzca alıkonmuştur” dedi.

‘ERDOĞAN, DARBECİ GELENEĞİ DEVAM ETTİRMEKTEDİR’

“Tayyip Erdoğan, Kenan Evren’in Fatsa’da Terzi Fikri’yi görevden uzaklaştırarak başlattığı darbeci geleneği devam ettirmektedir” diyen Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Buna hiçbir demokratın sessiz kalmaması gerekir. Bizler, her kademede seçilmiş yöneticilerin ve halk iradesinin yanında durmaya devam edeceğiz. Bir kez daha hatırlatırız ki, İçişleri Bakanlığı’na kayyum atama yetkisi veren düzenlemenin kaldırılmasını öngören yasa teklifimiz TBMM’de beklemektedir. Çare, erken seçim sandığını milletimizin önüne koymak, yürütme yetkilerini kullanan ancak milletimizin gözünden düşmüş, demokrasiyi, hukuku, özgürlükleri ayaklar altına alan bu iktidarı sandıkta yenmektir.”

Ne olmuştu?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Van Büyükşehir Belediyesini DEM Partili Abdullah Zeydan kazanmıştı.

Zeydan’ın, hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında 11 Şubat Salı günü Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmeye teşebbüs’ iddiasıyla 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kararın ardından görevden uzaklaştırılan Zeydan’ın yerine Van Valisi Ozan Balcı kayyım olarak atandı. Kayyım kararı sonrası kentte başlayan protestolarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

(SOSYAL MEDYA)

Related Posts

Özer’den operasyonlara tepki

Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, CHP’li belediyelere yönelik yapılan gözaltı operasyonlara ilişkin, açıklama yaptı.

Gözaltı dalgası sonrası CHP MYK acil toplanıyor!

Adana, Antalya ve Adıyaman’da belediyelere yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, saat: 10.30’da parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile toplantı yapacağı öğrenildi.

İddianın sonu korkunç bitti: Kızılırmak’a atlayan genç kayboldu

Kırıkkale’de arkadaşlarıyla iddialaşarak köprüden Kızılırmak Nehri’ne atlayan bir kişi kayboldu.

Gabar Dağı’nda yangın çıktı!

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesindeki Gabar Dağı’nda çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Yangının petrol kuyularına yakın olduğu bildirildi.

Gazze belgeselinin yapımcısı BBC’yi kendisini susturmaya çalışmakla suçladı

Gazze’de görev yapan sağlık çalışanlarını konu alan ve İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin yayınlamaktan vazgeçtiği belgeselin baş yapımcısı Ben de Pear, kurumu kendisini ve ekibini susturmaya çalışmakla suçladı.

Uçak enkazını ilk bulan kişi dağcı çıktı: ‘Kusura bakmayın çok geç kaldık’

Kaçkar Dağları’nda düşen tek motorlu uçağı arama çalışmalarına katılan ve yaya olarak JAK ekipleriyle birlikte kaza noktasına ilk ulaşan dağcı Hüsnü Kan’ın çektiği görüntüler ortaya çıktı.