Özgür Özel: Altan Öymen’in yeri nasıl doldurulur bilmiyorum, başımız sağ olsun

Trabzon’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Altan Öymen hakkında şunları dile getirdi:

“Bu yıl 75. üyelik yıldönümümüzde bir araya geldik. CHP, tek başına iktidarı Demokrat Parti’ye kaptırdığı dönemde, genç yaşta partiye sahip çıkma fikrini benimseyip, zor zamanlarda CHP bayrağını dalgalandırmayı sürdüren ve genel başkanlık görevini Altan ağabey formülüyle üstlenen, partimize ve Türkiye’deki sosyal demokrat siyasete önemli katkılar sunmuş birisi.”

Birisi bana gençlerden CHP’yi ve Cumhuriyet tarihini nasıl öğreneceğini sorduğunda; ilk başvuru kaynağı Altan Öymen’in değişim yılları ve sonrasındaki eserleridir.

19 Mart sürecinde direnişimiz sırasında Saraçhane’ye gelerek otobüsün üzerine çıktı ve 75 dakika boyunca orada durdu. Sandalye veya tabure teklif edildiğinde ise kabul etmedi, dimdik ayakta durdu.

Altan ağabeyden nezaket, siyasette ise birçok şey öğrendik. Onun yerini nasıl dolduracağımızı bilmiyorum. Cenaze töreni düzenlenecek ve biz de orada olacağız.

Akciğerinde bir tümör bulunduğunda ameliyat olmayı reddetti ve doktorların ikna etmesiyle ameliyat oldu. Dördüncü gün beni ayakta karşıladı.

Her şey iyi giderken, kan değerleri kötü çıkınca hastaneye yatmak zorunda kaldı ve bir hastane enfeksiyonu sonucunda maalesef zatürre oldu.

Uzun süredir yoğun bakımda bulunuyordu ve maalesef kötü bir haber aldık.

Tüm partililerimize ve Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz.”

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (20 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (20 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

CHP önde, fark açılıyor: Temmuz anketinde AKP düşüşte…

Cumhurbaşkanı adayını ön seçimle belirleyeceğini açıklayan CHP, Temmuz anketinde AKP’nin önünde yer aldı. Kararsızlar dağıtıldığında fark 6.4 puana çıktı.

Mustafa Dede’nin Yaratıcı Çözümü

Tokat’ta Mustafa Varol, torunları için traktör römorkunu havuza çevirerek serinleme sağladı.

Özgür Özel, ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da konuşuyor

Özgür Özel, ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da konuşuyor

Eğitim ve Kültür Yayınları Yönetmeliği Resmi Gazete’de

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Kültür Yayınları Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kayseri’de Cami İçinde Cinayet

Husumetli iki kişi arasında camide yaşanan saldırıda bir kişi boğazından kesilerek öldürüldü.