Özçağdaş’tan LGS İstatistik Talebi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş LGS Sorularının Paylaşılmasıyla İlgili Endişelerini Dile Getirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarına ilişkin istatistiklerin detaylı olarak açıklanmasını talep etti. Özçağdaş, LGS kapsamındaki merkezi sınavla ilgili çeşitli iddiaların dile getirildiğini belirtti ve bu konuda net bilgi alamadıklarını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığındaki bir genel müdürün görevden alınmasına da dikkat çeken Özçağdaş, LGS sürecindeki şeffaflık konusundaki eleştirilerini sürdürdü.

LGS sözel ve sayısal oturumundaki soruların paylaşıldığı iddialarının araştırılması gerektiğini vurgulayan Özçağdaş, “Eğer sınav başlamadan önce sorular sızdırıldıysa, bu sınavın adil olmadığı anlamına gelir. Bu durumun açıklığa kavuşturulması önemlidir.” şeklinde konuştu.

Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanlığından öğrencilerin puanlarını, ilçelerini, illerini, okullarını ve ortaöğretim başarı puanlarını detaylı bir şekilde yayınlamasını istedi. Bu adımın şeffaflık sağlayarak şüpheleri gidermeye yardımcı olacağını belirtti.

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (20 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (20 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

CHP önde, fark açılıyor: Temmuz anketinde AKP düşüşte…

Cumhurbaşkanı adayını ön seçimle belirleyeceğini açıklayan CHP, Temmuz anketinde AKP’nin önünde yer aldı. Kararsızlar dağıtıldığında fark 6.4 puana çıktı.

Mustafa Dede’nin Yaratıcı Çözümü

Tokat’ta Mustafa Varol, torunları için traktör römorkunu havuza çevirerek serinleme sağladı.

Özgür Özel, ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da konuşuyor

Özgür Özel, ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da konuşuyor

Eğitim ve Kültür Yayınları Yönetmeliği Resmi Gazete’de

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Kültür Yayınları Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kayseri’de Cami İçinde Cinayet

Husumetli iki kişi arasında camide yaşanan saldırıda bir kişi boğazından kesilerek öldürüldü.