Otomotiv devi lüks markası satışını değerlendiriyor

Maserati’nin Geleceği ve Değerlendirmeleri

Maserati’nin geleceğine dair değerlendirmeler, şirketin yeni CEO’su olan Antonio Filosa’nın atama kararı öncesinde gündeme geldi. Fransız-İtalyan şirketi, dünyanın en büyük dördüncü otomobil üreticisi olup 14 farklı markadan oluşan portföyünde düzenlemeler yapmaya karar verdi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın uygulamaya koyduğu gümrük vergilerine karşı hazırlıklarını sürdüren şirket, aynı zamanda Çinli rakipleriyle rekabet etme konusunda kararlılıkla ilerliyor.

Stellantis, Nisan ayının ilk günlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Maserati ve Alfa Romeo markalarına etkilerini değerlendirmek için McKinsey danışmanlık firmasına başvurdu. Şirket, bu markalara olan bağlılığını vurgulamıştı. Ancak, McKinsey’nin değerlendirmelerinin henüz erken aşamada olduğu ve markanın satılması seçeneğinin de masada olduğu belirtiliyor.

Bir Stellantis sözcüsü, Maserati’nin satılık olmadığını belirtirken, McKinsey ise sorulara henüz yanıt vermedi.

Fikir Ayrılıkları ve Tartışmalar

Şirket yönetim kurulunda Maserati ile ilgili planlar konusunda bazı fikir ayrılıkları olduğu aktarılıyor. Bazı üyeler, Maserati’nin sürdürülebilir bir şekilde canlandırılamayacağını düşünüp satışın en uygun seçenek olduğunu savunurken, diğerleri markanın hala önemli bir değere sahip olduğunu ve kaybedilmesinin Stellantis için ciddi bir itibar kaybı olacağını düşünüyor.

Geçen Yılki Satışlar ve Performans

Maserati, geçtiğimiz yıl 50%’den fazla bir düşüşle sadece 11,300 araç satışı gerçekleştirdi. Aynı dönemde 260 milyon Euro zarar açıklarken, bir önceki yıl 141 milyon Euro kar elde etmişti.

Related Posts

Yarım asırlık dev darboğaza girdi; iflasın eşiğine geldi

Sektörünün öncü firmalarından olan yarım asırlık Arslan Alüminyum, mali darboğaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Şirket hakkında iki aylık geçici mühlet kararı verildi.

TCMB döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı

TCMB döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …