Nijerya’da rehine katliamı: 35 ölü

Zamfara Eyaletinde Rehin Alınan 35 Kişi Fidye Karşılığında Öldürüldü

Nijerya’nın Zamfara eyaletinin kuzeyindeki bir köyden fidye karşılığında serbest bırakılan en az 35 kişi kaçırılarak öldürüldü. Ülkede “haydut” olarak bilinen bölgedeki suç örgütleri, para elde etmek için insan kaçırma eylemlerine yoğunlaşıyor.

ESİR BAŞINA BİR MİLYON NAİRA

BBC’nin haberine göre, Mart ayında yaşanan olayda, Kauran Namoda yerel yönetim bölgesindeki Banga köyünden 56 kişi kaçırıldı. Silahlı saldırganlar esir başına bir milyon naira fidye talep etti. Yerel yönetim başkanı Manniru Haidara Kaura, “Haydutlar fidye talep etti ve açıkçası isteklerini alıp kaçırdıkları kişileri öldürdüler.” dedi.

Bölge sakinleri, rehineler arasında bulunan 3 hamile kadının esaret altında doğum yaptığını, ancak bebeğin bakımsızlıktan öldüğünü belirtti. Kurtulanlar, diğer rehinelerin öldürülmesine tanık olmaya zorlandıklarını anlattı.

HÜKÜMET KINADI

Zamfara hükümeti yaptığı açıklamada, katliamı “barbarca ve korkakça” olarak nitelendirerek kınadı. Hükümet, “Acılı ailelere güç ve şifa diliyoruz. Zamfara’nın iyi insanlarına sesleniyorum, birlik ve beraberlik içinde olun. Kötülüğü birlikte yeneceğiz.” dedi.

Öte yandan, 2022’de fidye ödemeyi suç haline getiren bir yasa çıkarıldı. Bu yasa en az 15 yıl hapis cezası öngörüyor. Ancak aileler, güvenliklerini sağlayamayan hükümet nedeniyle sevdiklerini kurtarmak için para ödemek zorunda kalıyor.

Related Posts

Dilan Çıtak’ın polisle yaşadığı gerginliğe ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Dilan Çıtak’ın Bodrum’da polisle yaşadığı trafik gerginliğine ait yeni kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Çıtak’ın dur ihtarına uymayarak aracını polis memurunun üzerine sürdüğü ve havaya ateş açılarak durdurulduğu anlar yer aldı. Gözaltına alınan şarkıcı, adli kontrolle serbest bırakıldı.

Adana’da Samanlık Yangını Söndürüldü

Saimbeyli’deki yangın, itfaiye ve Orman İşletme ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Almanya’da helikopter düştü

Almanya’nın Saksonya eyaletinin Grimma kenti yakınlarında Alman ordusuna ait olduğu iddia edilen bir helikopterin düştüğü bildirildi. Alman basınında yer alan haberlere göre, düşen helikopterin parçaları Mulde nehrinde bulundu. Haberlerde olay yerine …

Sivas’ta yangın: Beş ev küle döndü

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde çıkan ve üç saatte kontrol altına alınan yangında beş ev kullanılamaz hale geldi.

Buca’da Orman Yangını

İzmir Buca’da çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Balıkesir’de devrilen kamyonda patlama: Alevler ormana sıçradı

Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde otoyolda devrilen kamyonun alev alması sonucu çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın söndürüldü.