Mattarella: Karadağ 2028’de AB Üyesi Olabilir

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Karadağ’ın 2028’de Avrupa Birliği’nin (AB) bir parçası olabileceğine inandığını söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Karadağ’ı ziyaret eden Mattarella, Cetinje kentindeki Cumhurbaşkanlığı Konutu’nda mevkidaşı Jakov Milatovic tarafından resmi törenle karşılandı.

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella, ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, AB genişlemesinin İtalya için önemli olduğunu belirterek, “2028 hedefi ulaşılmayacak bir hedef değil. Karadağ bu kısa süre içerisinde, 2028’de AB’nin bir parçası olabilir, inanıyorum.” dedi.

Karadağ Cumhurbaşkanı Milatovic de ülkesinin İtalya ile hem kültürel hem de diplomatik alanda oldukça iyi ilişkilere sahip olduğunu ifade ederek, İtalya’nın yardımıyla Karadağ’da mali suçlarla mücadele biriminin kurulacağını belirtti.

İtalya’ya AB üyelik sürecinde Karadağ’a verdiği destek için teşekkür eden Milatovic, ülkesinin 2028’de AB üyesi olması yönündeki inancının tam olduğunu kaydetti.

Mattarella ve Milatovic, daha sonra “Karadağ ve İtalya: İki Milletin Buluşması” konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

Related Posts

İstanbul trafiğinde pazartesi yoğunluğu

İstanbul’da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Otobüsü kaçırdı, Mecidiyeköy’ü birbirine kattı

İstanbul Mecidiyeköy’de otobüsü kaçıran yolcu, ortalığı birbirine kattı. Şoförün durak dışında olunması nedeniyle kapıları açmamasına sinirlenen yolcu, aracın önünü kesti.

Sakarya’da feci kaza: Bariyere ok gibi saplandı

Sakarya’nın Söğütlü ilçesinde bariyerlere saplanan otomobildeki iki kişi ağır yaralandı.

Yağmur duasına çıktılar, sağanak bastırdı

Kurak geçen kış aylarının ardından Konya’nın Ilgın ilçesindeki vatandaşlar, toplu halde yağmur duasına çıktı. Bu sırada sağanak bastırdı.

18 kişi öldü: ABD basını, İran limanındaki patlamanın kaynağını yazdı

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 18 kişi hayatını kaybetti. ABD basını, patlamanın kaynağını yazdı.

Ümraniye’de kadın cinayeti: Olayın ayrıntıları ortaya çıktı

Ümraniye’de, iddiaya göre erkek arkadaşıyla evine eğlenmeye gittiği kişi tarafından pompalı tüfekle sokak ortasında başından vurulan Yazgülü Coşkun (26), hayatını kaybetti. Saldırgan olay yerinden kaçarken, bir süre sonra polise teslim oldu.