Kartalkaya’nın bilirkişi heyeti Meclis’te sunum yaptı: ‘Yeterli belgeye ulaşılamıyor’

Kartalkaya Oteli Yangını Bilirkişi Raporu Meclis Komisyonunda Sunuldu

Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını faciasını incelemek üzere oluşturulan Meclis komisyonuna bilirkişi heyeti tarafından detaylı bir sunum yapıldı. Heyet, olaya ilişkin belgeler ve bulguları bulmakta yaşadıkları güçlüklere dikkat çekti. CHP’li Ednan Arslan, bilirkişi raporundaki bilgi eksikliğine vurgu yaparak “Raporda sürekli olarak ‘Yeterli bilgi ve belgeler elde edilemedi’ ifadesi kullanılmış.” dedi.

Bolu Kartalkaya’da meydana gelen otel yangını faciasını araştırmak üzere görevlendirilen Meclis komisyonu, bilirkişi heyetini dinledi. Heyet, 189 sayfalık kapsamlı raporunu ve özetini komisyon üyelerine sunarak yangının detaylarını aktardı. Rapora göre, yangın 03.17’de bir ızgaradan başladı, 03.22’de dumanlar gözlemlendi ve 03.26’da ise LPG hattının erimesi sonucu yangın büyüdü. Ayrıca, otel içinde personelin hava sirkülasyonuna neden olduğu ve yangını genişlettiği belirtildi.

Personelin yangını fark etmesinin ardından araçları kurtarmak için ana kapıyı açtığı da rapora yansıdı. Bilirkişi heyeti, sunumlarını yaparken belge veya görüntü eksikliği ile bulgu bulma sorunlarından bahsetti. Heyet, milletvekillerine yönelik olarak “Kısmi belgelere ulaşıyorsunuz” ve “Koku ve iz takibi ile bulguları elde ediyoruz” şeklinde cevaplar verdi.

CHP’li Ednan Arslan, rapordaki bilgi eksikliğine vurgu yaparak “Raporda sürekli olarak ‘Yeterli bilgi ve belgelere erişilemedi’ deniliyor.” yorumunda bulundu. Heyet, ayrıca daha önce gündeme gelen yangın merdivenlerinin kaçış için uygun olmadığını, merdiven kapılarının zarar gördüğünü ve “duman dedektörlerinin çalışıp çalışmadığına dair ellerinde veri olmadığını” ifade etti.

Related Posts

Kamyon uçuruma yuvarlandı, 2 kişi hayatını kaybetti

Antalya’nın Kaş ilçesinde uçuruma devrilen kamyondaki 2 kişi hayatını kaybetti.

Kim Jong-un ile ilgili çok çarpıcı gerçek ortaya çıktı: Dedesinin mesleği herkesi şaşırttı

Japonya’da yayımlanan bir kitapta, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un anne tarafından dedesi Ko Gyo-taek’in, kaçakçılık yaptığı suçlamasıyla Japonya’dan sınır dışı edildiği, bu yüzden gençlik yıllarında Kuzey Kore’ye yerleştiği öne sürüldü. Hong Kong …

Türkiye için kritik viraj: Silah bırakan PKK’lılar ne yapacak?

Terör örgütünün silah bırakmasına saatler kala, gözler yarın yaşanacak gelişmelere çevrildi. Peki ‘Terörsüz Türkiye’ adı verilen süreç nasıl ilerleyecek? Bundan sonrasında ne olacak? Silah bırakan PKK’lılar ne yapacak? İşte ayrıntılar…

Erdoğan yeni CHP’yi böyle tanımladı: Haraç partisi

Yeni Şafak Gazetesi’nin 10 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Yerel kalkınmaya teşvik hamlesi Bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltacak ve bölgelerin rekabet güçlerini artıracak yerel kalkınma yatırımlarının …

Çöpten topladığı yünlerle iş kurdu: Suruç’ta ilk ve tek, üretim noktası oldu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki ev hanımı Cemile Şahin, 2012 yılında bir dikiş makinesi alarak yastık ve minder dikerek ev ekonomisine katkı sağlamaya başladı. Her geçen gün işini geliştiren Şahin, elyaftan yapılan yorgan işine de …

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.