İstanbul’da 5,5 Milyon Lira Dolandırıcılık Operasyonu

İstanbul’da Dolandırıcılık Operasyonu: İş İnsanı 5,5 Milyon TL Dolandırıldı

İstanbul’da iş insanı Mehmet E., sosyal medyada gördüğü ‘Petrol fonu’ reklamıyla tuzağa düşerek 5,5 milyon lira dolandırıldı. Mehmet E.’nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 11 ilde 26 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 12’si tutuklandı.

Mehmet E.’nin Dolandırılma Hikayesi

İstanbul’da faaliyet gösteren iş insanı Mehmet E., 2023 Aralık ayında sosyal medyada gördüğü ‘Türkiye Petrolleri Fonu’ reklamına tıklayarak dolandırıcıların kurduğu tuzağa düştü. Siteye giriş yaptıktan sonra “Yatırım Uzmanı Ali Demir” adını kullanan bir kişiyle iletişime geçti. Bu kişi, Mehmet E.’yi yüksek kar vaadiyle kandırarak hesabına para yatırmasını sağladı.

Parasının katlandığını gören Mehmet E., bir kısmını çektiğinde daha fazla güven duydu ancak zamanla parasının eridiğini fark etti. Dolandırıcılar, paranın korunması için tekrar yatırım yapması gerektiğini söyleyerek tuzağına devam etti. Mehmet E., paranın iadesini istediğinde durumun aslında bir dolandırıcılık olduğunu anladı ve şikayetçi oldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu, şikayet üzerine başlattığı soruşturma kapsamında teknik ve fiziki takip kararları aldı. Şüphelilerin telefon numaraları ve banka hesapları titizlikle incelendi ve paraların ABD’nin California eyaletinde kayıtlı olan bir forex şirketine aktarıldığı tespit edildi.

Eş Zamanlı Operasyon ve Şüphelilerin Yakalanması

Soruşturma sonucunda toplam 26 şüpheli kesinleşti. Bunlardan 5’i cezaevinde bulunurken 2’si yurt dışına kaçmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri, şüphelilerin bulunduğu 11 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon sonucunda 17 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında, cep telefonları, telefon hatları ve bilgisayarlarla birlikte çok sayıda delil ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen 12 şüpheli tutuklandı, 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca, soruşturma dosyasında yer alan şüpheliler arasındaki telefon görüşmeleri ve yazışmalar da incelenmekte. Şüpheliler arasındaki bir konuşmada, “Ben içerde para bırakmıyorum. Güven yok oğlundan dolayı” şeklinde bir ifade geçiyordu. Bu ve benzeri deliller, soruşturmanın kapsamlı bir şekilde sürdürüldüğünü gösteriyor.

Related Posts

Ticaret Bakanlığı’ndan yeni düzenleme: Alışverişte o bilgiler gizlenemeyecek

Ticaret Bakanlığı, indirimli ürün reklamlarında tüketiciyi korumaya yönelik yeni kurallar getirdi. Artık indirim oranı belirlenirken önceki en düşük fiyat esas alınacak. Stok ve tarih bilgileri de reklamlarda açıkça yer alacak.

Yarım asırlık dev darboğaza girdi; iflasın eşiğine geldi

Sektörünün öncü firmalarından olan yarım asırlık Arslan Alüminyum, mali darboğaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Şirket hakkında iki aylık geçici mühlet kararı verildi.

TCMB döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı

TCMB döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.