İsrail saldırmaya devam ediyor: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah ile Gazze kent merkezine düzenlediği saldırılarda Filistinlilerden ölen ve yaralananlar oldu.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, Gazze kent merkezi ile güneydeki Refah kentine saldırları düzenledi.

Savaş uçaklarının, Gazze’nin eş-Şati Mülteci Kampı batısında bir eve düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananlar oldu.

İsrail savaş uçaklarının ayrıca, Refah kentinin batısında yer alan Tel es-Sultan Mahallesi’ndeki bir evi hedef alması sonucu çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

BİR İSRAİLLİ ASKER DAHA ÖLDÜ

İsrail ordusunun yazılı açıklamasında, 10 Haziran’da Gazze’nin güneyindeki çatışmalarda yaralanan Givati Tugayından 19 yaşındaki Çavuş Yair Roitman’ın yaşamını yitirdiği ifade edildi.

İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre de Roitman’ın Filistinli direnişçilerin 10 Haziran’da Refah kentinde İsrail askerlerinin konuşlandığı bir binayı bombalaması sırasında yaralandığını aktardı.

İsrail ordusu dün yaptığı açıklamada, Gazze’nin güneyinde yaşanan çatışmalarda 8 askerinin daha öldüğünü duyurmuştu.

Böylelikle, Gazze Şeridi’ne saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana ölen İsrailli asker sayısı 307’si karadan işgal sürecinde olmak üzere 659’a yükseldi.

Saldırılarda ayrıca 1936’sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 3 bin 835 İsrail askeri de yaralandı. 

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279’u kadın olmak üzere 37 bin 296 Filistinli öldürüldü, 85 bin 197 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx