İnsansız kara aracı BARKAN seri üretime geçiyor

HAVELSAN’dan BARKAN Hakkında Yeni Gelişmeler

HAVELSAN tarafından yapılan açıklamaya göre, BARKAN’ın 2023 yılından itibaren sahada kullanımıyla elde edilen geri bildirimler sayesinde harekat kabiliyeti artırıldı. BARKAN, birçok faydalı yük entegrasyonuyla güçlendirilirken, gerçek operasyon bölgelerinde de başarılı sonuçlar elde etti.

SSB, BARKAN için seri üretim kararı aldı ve HAVELSAN’a bildirdi. Bu kararın ardından, mühendislik yeteneklerini artırmak amacıyla proje ekibi genişletildi.

HAVELSAN, seri üretim talebine hızlı yanıt vermek için ekosistemine yeni ve yetkin altyüklenici firmaları dahil etti. Yazılım geliştirme süreçlerini uzman mühendislerle birlikte yürüten HAVELSAN, en yetkin olduğu alanlardan biri olan simülasyon teknolojilerini de BARKAN’ın geliştirme sürecinde kullanıyor.

BARKAN’ın yazılım kabiliyetleri sürekli olarak geliştirilirken, sahadaki operasyonel kabiliyetleri de her geçen gün artıyor. Ayrıca, simülasyon ortamındaki testlerle BARKAN’ın gücü ve donanımı en üst seviyeye çıkarılıyor.

Sürüdeki Diğer Sistemlerle Mükemmel Uyum

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, BARKAN’ın geliştirme sürecine verdikleri katkıdan bahsederek, SSB ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın desteğinden ve paydaş firmaların uyumlu çalışmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Nacar, BARKAN’ın sürü halinde diğer insansız hava ve kara sistemleriyle mükemmel uyum içinde çalışabilecek şekilde geliştirildiğini vurgulayarak, her katkının aslında sürü kabiliyetine katkı sağladığının altını çizdi.

HAVELSAN Simülasyon, Otonom ve Platform Yönetim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Muhittin Solmaz da BARKAN’ın sadece bir insansız kara aracı olarak değil, aynı zamanda sürü kabiliyetine odaklanılarak geliştirildiğini belirtti. Solmaz, BARKAN’a duyulan güvenin seri üretim kararıyla taçlandırılmasının motivasyonlarını artırdığını ifade etti.

HAVELSAN Ürün Geliştirme ve ELD Direktörü Veysel Ataoğlu ise BARKAN’ın geliştirme süreçlerinde sahadaki güvenlik güçleriyle iş birliğinin en önemli unsur olduğunu vurgulayarak, başarılarını paylaştığı ekip arkadaşlarına, güvenlik güçlerine, SSB personeline ve altyüklenici firmaların personeline teşekkür etti.

Related Posts

İki yıl önce merakla başladılar şimdi zengin oldular

Karabük’te 2 yıl önce salep orkidesi yetiştirmeye başlayan Gün çifti, bu yıl 1500 fideden 60 kilogram ürün elde etti. Salep orkidesinin üretimi, Tarım ve Orman Bakanlığından alınan özel izinle gerçekleştiriliyor.

Otomotiv devi lüks markası satışını değerlendiriyor

Otomotiv devi Stellantis, zayıf performans gösteren Maserati’nin satışı da dahil olmak üzere yeniden yapılandırma planlarını düşünüyor. Yönetim kurulunda Maserati’nin geleceği konusunda görüş ayrılıkları olmuştu. 2024’te satışları yüzde 50’nin üzerinde düşen marka, geçen yıl 260 milyon Euro zarar açıklamıştı.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 46 seviyesinde sabit tuttu.

Boğaz’daki yalıların ardından İstanbul Park da Serkan Yazıcı’ya gitti

CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı: TOSFED’in başkan vekili Nisa Ersoy, pistin devrine karar veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yengesi. Bu bilgi bile sürecin ne kadar etik dışı olduğunu göstermeye yeterlidir

13 yılın en yüksek seviyelerinde, altının alternatifi, yatırımcının göz bebeği

Yatırımcıların altına alternatif olarak en çok tercih ettiği değerli metal gümüş 13 yılın en yüksek seviyesinde seyrediyor. Gümüş risklerin çok odluğu küresel ekonomik belirsizlikte uçuşa geçti.

Bakan Şimşek’ten ödemeler dengesi verileri değerlendirmesi: Sağlam zemin oluşturuyoruz

Şimşek, sosyal medya hesabından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan nisan ayı ödemeler dengesi verilerini değerlendirdi. Nisanda yıllık cari açığın, öngörüleri doğrultusunda artış gösterdiğini ancak programın başlangıcına …