İBB operasyonu: Kameraları kapatılan otel yöneticileri hakkında adli kontrol kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Soruşturmasında Yeni Gelişme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB’ye yönelik yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak yeni bir adım attı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun toplantı yaptığı otelde güvenlik kameralarının kapatılmasıyla ilgili olarak otelin müdürü Sinan Udil ve güvenlik müdürü Osman Gündüz Bora Oğurlu hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılık, iki müdürü suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçlamalarıyla suçladı.

İki Müdür Gözaltına Alındı

Otelin güvenlik müdürü Osman Gündüz Bora Oğurlu dün akşam saatlerinde gözaltına alınırken, kamera kayıtlarını kapatan otelin müdürü Sinan Udil ise bu sabah gözaltına alındı.

Adliyeye Sevk Edildiler

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Adli Kontrol Kararı

Savcılığa ifade verdikten sonra mahkemeye çıkarılan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın Detayları

İBB soruşturmasında, Ekrem İmamoğlu’nun otelde yapacağı görüşme öncesi korumaların kamera kayıtlarını kapattığı görüntüler ortaya çıkmıştı.

12 Ekim tarihli görüntülerde, sabah 08.48’de bir kişinin bavul taşıyarak otele gittiği, İmamoğlu’nun şüphelilerle görüşmesinden önce korumaların otele gelmesi görülmüştü.

Görüşme salonunu gören kameraların sabah 09.14’te korumalar tarafından kapatıldığı ve İmamoğlu’nun saat 10.04’te otele girdiği belirlenmişti.

Related Posts

Özel hastaneye deprem mührü! “Perde betonları kestiler” iddiası

Yalova’da koridor açmak için perde betonları kesildiği iddia edilen hastane, Sağlık Bakanlığı tarafından mühürlendi.

Tayland Kralı’ndan ilk yurt dışı ziyareti: Uçağı kendisi kullandı

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn lk yurt dışı ziyaretinde kraliyet uçağını kendisi kullandı.

Londra’da korkutan yangın: 80 kişi tahliye edildi

İngiltere’nin başkenti Londra’da bir elektrik trafosunda yangın başladı.  Yangının sıçradığı binadan 80 kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya’ya gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İtalya’ya günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek.

Zelenski: “Putin’in ateşkes açıklaması manipülasyon girişimi”

Ukrayna lideri Zelenski, Rus lider Putin’in ateşkes açıklamasını “manipülasyon girişimi” olarak nitelendirdi.

Sezgin Tanrıkulu, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti: ‘Sağlığı yerinde, morali yerinde…’

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Tanrıkulu, “Aradan 40 gün geçmiş, ortalama bir gözlemciyi ikna edebilecek hiçbir delil ortaya konamadı şimdiye kadar ve yeni operasyonlarla hukuk dışı delil üretme çabaları var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir