Her bir çalışan ‘yeşil yaka’ olsun

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, sürdürülebilirliği bir faaliyet olarak sürdüren kuruluştan ziyade, tüm stratejilerinin içine sürdürülebilirliği entegre etmiş kuruluş olma hedefleri olduğunu dile getirdi.

Dünyanın “ilk ve tek yüzde 100 geri dönüştürülmüş seramik lavabosu”nu ürettiğini duyuran VitrA, İstanbul Modern’de bir etkinlik düzenledi. Bülent Eczacıbaşı ve Eczacıbaşı Yapı Gereçleri CEO’su Özgen Özkan ev sahipliğindeki etkinlikte verilen bilgiye göre lavaboların içerik olarak yaklaşık yüzde 100’ü üretimde ortaya çıkan atıklardan üretiliyor.

Sürdürülebilir kurumlar

2006’da Birleşmiş Milletler Global Compact imzacısı olduklarını hatırlatan Eczacıbaşı şunları söyledi:

“O yıldan itibaren sürdürülebilirlik alanındaki gelişmelerimizi bağımsız denetim raporlarıyla destekleyerek raporlamaya başladık. Her yıl biraz daha ileriye gittik. Yenilenebilir enerjiye yatırımlar yaptık. 2030’dan itibaren de enerjiyi çok kullanan yapı ürünleri grubumuzda yüzde 100 öz tüketimle üretim yapmayı planlıyoruz.

Bundan sonra olması gereken, sürdürülebilirliğe hizmet eden bir kuruluş olmak. Nasıl kuruluşlar bunlar? Bunlar, sürdürülebilirliği bir faaliyet olarak sürdüren kuruluşlar değil, tüm stratejilerinin içine sürdürülebilirliği entegre etmiş olan kuruluşlar. Ve bütün yöneticileri sürdürülebilirlik lideri olan şirketler. Herkes yeşil yaka bu şirketlerde, yeşil yaka olmayan yok.”

Sırada duş teknesi var

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin sürdürülebilirlik geçmişinden bahseden Özgen Özkan ise, “Endüstriyel simbiyozun parçası olarak başka endüstrilere yönlendiriyorduk. Karo seramiğe, çimento sektörüne gidiyordu. Aslında hep o döngünün içindeydik. Şu anda lavabo yapıyoruz. Daha sonra duş teknesi ekleyeceğiz. Ardından mutfak eviyesi, sonra klozet devreye girecek. Ürün gamını geliştireceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx