Havayolu şirketine siber saldırı gerçekleşti: 49 uçuş iptal edildi!

Rusya’nın En Büyük Havayolu Şirketi Aeroflot Siber Saldırıya Uğradı

Rusya’nın önde gelen havayolu şirketlerinden biri olan Aeroflot, siber saldırıya maruz kaldı. Saldırının arkasındaki grup da belirlendi.

Siber saldırıyı üstlenen Silent Crow ve Belarusian Cyber-Partisans grupları, Aeroflot’a yapılan operasyonu “Rus istihbarat kurumlarına açık bir mesaj” olarak nitelendirdi. Hacker grubu, 20 terabaytlık hassas verinin ele geçirildiğini ve bu verilerin yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Hackerlar ayrıca, Rus güvenlik kurumlarının “kritik altyapıyı koruyamadığı” iddiasında bulundu.

AEROFLOT’TAN “SİSTEM ARIZASI” AÇIKLAMASI

Aeroflot, bugün yaptığı resmi açıklamada bilgisayar korsanlarının saldırısı sonucunda şirket sistemlerinde arıza meydana geldiğini belirtti. Açıklamada, 49 uçuşun iptal edildiği ve normalleşme için teknik ekiplerin çalışmalar yürüttüğü ifade edildi.

Saldırı sonrası Moskova’daki Şeremetyevo Havalimanı’nda büyük bir yoğunluk yaşandı. Yüzlerce yolcu saatlerce beklerken terminallerde uzun kuyruklar oluştu.

Related Posts

Hokey Avrupa Şampiyonası Kırklareli’nde

Erkekler Açık Alan Hokey Avrupa Şampiyonası, 28 Temmuz-2 Ağustos’ta Kırklareli’nde yapılacak.

Orman yangını paylaşımlarına inceleme: 13 kişi hakkında işlem başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle 13 kişi hakkında işlem başlatıldığını bildirdi.

Vatikan’dan seksi rahip hamlesi

Katolik Kilisesi’nin, azalan cemaate karşı TikTok ve Instagram gibi platformlarla gençlere ulaşmayı hedeflediği dikkat çekmeye başladı.

Elazığ’da dördüncü kattan düşen kadın hayatını kaybetti

Elazığ’da dördüncü kattan düşen 84 yaşındaki kadın, hayatını kaybetti.

Altay’da Ceyhun ve Özgür beklemede

3’üncü Lig 4’üncü Grup ekiplerinden Altay’da, takımın 37 yaşındaki tecrübeli oyuncuları Ceyhun Gülselam ve Özgür Özkaya’ya yönetimin 14 Ağustos’ta ödeme yapma sözü verdiği öğrenildi.

Seyir halindeki araç küle döndü

Mardin’in Artuklu ilçesinde seyir halindeki otomobilde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.