Şubat 5, 2025

Jet Haber: Güncel Haberler ve Son Dakika Gelişmeleri

Hızla güncellenen ekonomi, spor, teknoloji ve magazin haberleriyle Jet Haber’de dünyayı yakalayın!

Hacer Foggo: 20 yıldır kent yoksulluğu ile ilgileniyorum böyle bir dönem görmedim

Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo, 20 yılı aşkın kent yoksulluğu ile ilgilendiğini ve böyle bir dönemi daha önce hiç görmediğini belirterek, yoksulluğun tanımının değiştiğine dikkat çekti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yoksulluk Sarmalında Temel Haklara Erişim Paneli Düzenledi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, “Yoksulluk Sarmalında Temel Haklara Erişim” başlıklı paneli Haller Gençlik Merkezi’nde düzenledi. Panelde konuşan Başkan Ünlüce, yoksulluğun sadece maddi bir eksiklik değil, aynı zamanda temel haklara erişim sorunu olduğunu vurguladı. Türkiye’de derin yoksulluğun arttığını ve yoksulluğun beslenme kadar barınma, adalet ve eşitlik gibi haklara ulaşamamayı da içerdiğini belirtti.

Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo da 20 yılı aşkın süredir kent yoksulluğuyla ilgilendiğini ve şimdiye kadar böyle bir dönemi görmediğini ifade etti. Yoksulluğun tanımının değiştiğine dikkat çeken Foggo, salonun yüzde 90’ında bile yoksulluk sınırının altında yaşandığını belirtti. Artık çalışanların, emeklilerin ve beyaz yakalıların dahi yoksulluk sınırının altında yaşadığını söyledi. Eskişehir ve Türkiye’nin diğer kentlerinde asgari ücretle kira arasındaki farkın neredeyse olmadığını ve insanların borçlarla yaşamaya çalıştığını dile getirdi. Bu durumdan en çok çocukların ve hatta anne karnındaki bebeklerin etkilendiğini belirtti ve iktidarın yoksulluk politikasının eksik olduğunu, aksine yoksulluğu artıran politikaları benimsediğini savundu.