Gemlik’te kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı; “Dirençli, güvenli ve çağdaş bir kent için…”

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin “Deprem Risk Azaltma ve Önleme Planlama Projesi” kapsamında düzenlenen toplantıya katılan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, “Depremleri engelleyemeyiz, ne zaman olacağını da bilemeyiz ancak yapmamız gereken tek şey, kentimizi olası afetlere hazırlamaktır. Bu doğrultuda, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırarak, dirençli, güvenli ve çağdaş bir Gemlik inşa edeceğiz ” dedi.

Başkan Deviren, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile birlikte yürütülen Deprem Risk Azaltma ve Önleme Planlama Projesi kapsamında yapılan ‘Deprem Tehlike Değerlendirmesi’, ‘Bina Risk Değerlendirmesi’ ve ‘Altyapı ve Kamu Bina Risk Değerlendirmesi’ toplantısına katıldı. 

Başkan Deviren, Gemlik’te yapılan değerlendirmelerle ilgili olarak, “Gemlik’te her noktada çok kötü sonuçlarla karşılaşıldı. Bu sebeple, Gemlik’in önceliklendirilmesi ve tüm kurumların iş birliği içinde hareket etmesi kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir ” diye konuştu.

Deviren, Bursa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulu olduğunu ve Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın bir kolunun Gemlik’ten geçtiğini vurgulayarak, ilçenin birçok aktif fay tehdidi altında olduğunu belirtti.

Başkan Deviren, “Depremleri engelleyemeyiz, ne zaman olacağını da bilemeyiz ancak yapmamız gereken tek şey, kentimizi olası afetlere hazırlamaktır. Bu doğrultuda, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırarak, dirençli, güvenli ve çağdaş bir Gemlik inşa edeceğiz. Aynı zamanda, kurumlar arası iletişimi güçlendirecek bir yol haritası oluşturarak Gemlik’i daha güvenli ve dirençli bir kent haline getirmek için üzerimize düşeni yapacağız ” ifadelerini kullandı.

Deviren, Japonya’dan gelen dostlarına teşekkür ederek, Japonya’nın Nanao şehriyle yapılan iş birliğinin örnek olmasını diledi. (ANKA)

Related Posts

AK Partili Gider: Özgür Özel siyasete de, CHP’ye de, Türkiye’ye de yakışmıyor

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, “Sandık ve Recep Tayyip Erdoğan yıllardır yan yana çok iyi duruyor da, ‘korku’ kelimesi bu ikiliye yaklaşamaz. Vesayet odaklarından ve çamur siyasetinden başka hiç bir dayanağı olmayan Özgür Özel siyasete de CHP’ye de, Türkiye’ye de yakışmıyorsun.” açıklamasında bulundu.

Filistin direnişi, çete liderini affetmeyecek

Gazze’de işgalci İsrail ordusuna karşı direnen Filistinli direniş grupları, yayınladıkları ortak bildiride, İsrail ile iş birliği yaparak yağma olaylarına girişen çetenin lideri Yaser Ebu Şebab’dan hesap sorulacağını bildirdi.

DEM Parti’den, metan gazından şehit olan askerler için taziye mesajı: Hiç kimsenin bir daha böyle acılar yaşamamasının yolu toplumsal barış ve çözüm iradesiyle gerçek olabilir

DEM Parti’den, metan gazından şehit olan askerler için taziye mesajı: Hiç kimsenin bir daha böyle acılar yaşamamasının yolu toplumsal barış ve çözüm iradesiyle gerçek olabilir

Özer’den operasyonlara tepki

Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, CHP’li belediyelere yönelik yapılan gözaltı operasyonlara ilişkin, açıklama yaptı.

Gözaltı dalgası sonrası CHP MYK acil toplanıyor!

Adana, Antalya ve Adıyaman’da belediyelere yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, saat: 10.30’da parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile toplantı yapacağı öğrenildi.

İddianın sonu korkunç bitti: Kızılırmak’a atlayan genç kayboldu

Kırıkkale’de arkadaşlarıyla iddialaşarak köprüden Kızılırmak Nehri’ne atlayan bir kişi kayboldu.