Diyarbakır’da Bayram Öncesi Denetim

Diayrbakır Ticaret İl Müdürlüğünden Ramazan Bayramı Öncesi Denetim

Diyarbakır Ticaret İl Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi gerçekleştirdiği denetimde 24 personel ile çalıştı. 2025 yılında bin 427 firmaya yapılan denetimler sonucunda 455 aykırı ürün tespit edilerek 1 milyon 47 bin 946 TL idari işlem uygulandı.

İl Müdürlüğü ekipleri, bir markette reyon ve kasa fiyatlarını kontrol etmenin yanı sıra ürünlerin son kullanma tarihlerine de baktı. Ticaret İl Müdürü Zafer Atik, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu denetimlerin Ramazan Bayramı’na kadar devam edeceğini belirtti. Atik, Ramazan ayıyla birlikte temel gıda ürünleri ve diğer ilgi çeken ürün gruplarında fahiş fiyat artışlarını önlemek amacıyla sıkı denetimler yapacaklarını dile getirdi.

Atik, fahiş fiyat artışı tespit edilen işletmelere idari yaptırım uygulanacağını vurgulayarak, tüketicileri fırsatçılara karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, şikayetlerin Ticaret Bakanlığının ALO 175 Tüketici Hattı, Haksız Fiyat Artışı (HFA) Mobil Uygulaması ve Ticaret İl Müdürlüğüne bildirilmesini önemsediklerini söyledi.

Atik, geçen yıl 6 bin 960 firmanın denetlendiğini ve 601 aykırı firmanın tespit edilerek 2 bin 265 aykırı ürün için 4 milyon 951 bin 472 TL idari işlem uygulandığını belirtirken, bu yıl ise bin 427 firma denetlendiğini ve 173 aykırı firmanın 455 aykırı ürün için 1 milyon 47 bin 946 TL idari işlem uygulandığını dile getirdi. – Diyarbakır

Related Posts

Bir dönüm ekiyorlar servet kazanıyorlar: Bakımı kolay, talep çok

Son dönemde yüksek kazanç potansiyeliyle dikkat çeken aronya meyvesi, sadece sağlığa değil üreticisine de büyük fayda sağlıyor. “Süper meyve” olarak anılan ve antioksidan açısından oldukça zengin olan aronya, Türkiye’de giderek daha fazla çiftçi …

İstanbul Havalimanı’ndan çifte başarı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nda 18 Temmuz’da bin 695 hava trafik hareketiyle bugüne kadarki en yüksek günlük uçuş sayısına ulaşıldığını bildirdi.

Bilecik’te Tarım ve Hayvancılık Çağrısı

TEMA Vakfı temsilcisi, Bilecik’te yem bitkileri üretiminin artırılması gerektiğini vurguladı.

Afyonkarahisar’da Yatırım Koordinasyon Toplantısı

Vali Yardımcısı Ayrancı başkanlığında kamu yatırımları ve projelerin durumu değerlendirildi.

Haluk Görgün: IDEF-2025’e 96 ülke katılacak

SAVUNMA Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 22-27 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı-2025’in (IDEF) salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle açılacağını söyledi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yeni düzenleme: Alışverişte o bilgiler gizlenemeyecek

Ticaret Bakanlığı, indirimli ürün reklamlarında tüketiciyi korumaya yönelik yeni kurallar getirdi. Artık indirim oranı belirlenirken önceki en düşük fiyat esas alınacak. Stok ve tarih bilgileri de reklamlarda açıkça yer alacak.