Dışişleri’nden terör örgütü PKK’nın 2 Irak sınır muhafızını öldürmesine ilişkin açıklama

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: PKK’nın Saldırısı Sonucu 2 Irak Askeri Şehit Oldu

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, PKK terör örgütü tarafından öldürülen 2 Irak askerine başsağlığı diledi. Keçeli, Irak Hudut Kuvvetleri’ne bağlı 2 sınır muhafızının Dohuk’ta gerçekleşen saldırı sonucunda hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntü duyduklarını ifade etti.

Keçeli, “PKK terör örgütü, Türkiye ve Irak’ın ulusal güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturmakta ve Irak’ın egemenliğini ihlal etmektedir. Bu son saldırı, terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.” şeklinde konuştu.

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü, terörle mücadelede Irak ile birlikte ortak hareket edeceklerini vurgulayarak, PKK’ya karşı kararlı bir tutum sergileyeceklerini belirtti.

Dohuk kentinde meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden 2 Irak sınır muhafızı askerinin cenazelerine ulaşılırken, saldırıda yaralanan asker için ise acil şifalar dileyen Keçeli, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü de ekledi.

Related Posts

Denizli’de devrilen motosikletin sürücüsü felaketi yaşadı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.

Kurbanlık dana ile selfie çekmek isterken öldü

Manisa’da Kurban Bayramı hazırlıkları sırasında yaşanan trajik bir olay, şehirde büyük üzüntü yarattı. Manisa Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve tanınmış restoran işletmecisi İbrahim Külahlı (46), sattığı dananın saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Üç gün hastanede yaşam mücadelesi veren Külahlı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Anket vatandaşın halini gözler önüne serdi

Seçmenlerin yüzde 51’i TÜİK’in açıkladığı ‘düşük işsizlik’ rakamlarına ve iktidarın “ekonomik başarı diye anlattıklarına inanmıyor. Halkın yüzde 61’i son bir yılda daha da yoksullaştığını söylüyor. Yüzde 67’si geçinemiyor. Yüzde 58’i “Durum kötüye gider” diyor.

Havada panik anları: Uçak acil inişe geçti 8 kişi yaralandı

Berlin’den Milano’ya giden Ryanair uçağı şiddetli türbülansa girerek Memmingen Havalimanı’na acil iniş yaptı. 8 kişi yaralandı, 3’ü hastaneye kaldırıldı.

Ahmet Hakan: Belediye operasyonunda gözaltına alınanların mahkemeye çıkarılış görüntülerine itirazım var

Gazeteci Ahmet Hakan, CHP’li belediyelere yönelik soruşturma kapsamında şüphelilerin gözaltındaki görüntülerine tepki gösterdi. Ahmet Hakan “En azılı teröristlere, en büyük uyuşturucu çetelerine yapılacak muameledir.” dedi.

AKP Sözcüsü Çelik: SDG ile resmi bir görüşme olmadı, silah bırakırlarsa görüşme gerçekleşebilir

AKP Sözcüsü Çelik: SDG ile resmi bir görüşme olmadı, silah bırakırlarsa görüşme gerçekleşebilir