Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Irak’a gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yarın Irak’ın Başkenti Bağdat’a Gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın 26 Ocak Pazar günü Irak’ın başkenti Bağdat’a yapacağı ziyaret planlanıyor. Anadolu Ajansı’nın diplomatik kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Bakan Fidan, yarın Bağdat’a bir ziyaret gerçekleştirecek.

Fidan’ın ziyareti sırasında, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Mahmud Meşhedani ve Irak Başbakan Yardımcısı ile Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin gibi üst düzey Iraklı yetkililerle bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmelerde, Türkiye-Irak ikili ilişkileri ve güncel bölgesel konular ele alınacak.

Erdoğan ve Sudani, Kasım Ayında İstanbul’da Bir Araya Gelmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani de 1 Kasım 2024’te İstanbul’da bir araya gelmişlerdi. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Fidan da hazır bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile de ocak ayında bir araya gelmişti. Görüşme, 7 Ocak Salı günü Beştepe’de gerçekleştirilmişti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, Fidan da hazır bulunmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Kuzey Kore”de bir ilk: Devasa turizm kompleksi açıldı

Kuzey Kore’nin Kalma Yarımadası’na inşa edilen 20 bin kişilik yeni turizm kompleksi, yerli ziyaretçileri kabul etmeye başladı. 7 Temmuz’da ise ilk kez bir Rus turist grubunun bölgeyi ziyaret edeceği belirtildi.

Trump’ın Kamala Harris röportajı için açtığı davada uzlaşmaya gidildi: 16 milyon dolar ödenecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Harris röportajını “manipüle ettiğini” öne sürdüğü davada, çatı şirketi Paramount anlaşmaya vardı. Ödeme Trump’a değil, başkanlık kütüphanesine yapılacak.

BM Gıda ve Tarım Örgütü: Gazze Şeridi’nin sadece yüzde 4,6’sında tarıma elverişli toprak kaldı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), İsrail soykırım savaşının abluka altındaki Gazze Şeridi’nde tarımı ortadan kaldırdığını ve kentin yalnızca yüzde 4,6’lık bir kısmında tarıma elverişli bir toprak bıraktığını duyurdu.

Dışişleri Sözcüsü Keçeli: ABD’nin Suriye ile ilişkilerini normalleştirme iradesini memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Sözcüsü Keçeli: ABD’nin Suriye ile ilişkilerini normalleştirme iradesini memnuniyetle karşılıyoruz

Ferdi Zeyrek’in adı Dalaman’da yaşatılacak

Dalaman Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Sezer Durmuş başkanlığında gerçekleşti.

CHP kurultay davasında yeni gelişme

Son dakika… CHP kurultay davasında yeni gelişme yaşandı. Kurultay davası asliye ceza mahkemesinde görülecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin görevsizlik kararının kaldırıldığını duyurdu.