DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan’dan sokak yanıtı: Biz CHP’nin eylemci kitlesi değiliz

İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla başlayan sokak eylemleri bir haftayı aşkın süredir devam ediyor. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, katıldığı televizyon programında eylemlere dair gelen soru üzerine, “Biz CHP’nin eylemci kitlesi değiliz. Destekleriz ama bu iş için sokağa çıkmayız” yanıtını verdi.

MİLYONLAR SOKAKTA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptaliyle başlayan tepkiler İBB’ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınmasıyla alevlenmiş ve tutuklama kararıyla daha da büyümüştü. Ülkenin dört bir yanında milyonlarca yurttaş sokakları doldururken binlerce öğrenci de kampüslerinde gerçekleştirdikleri eylemleri “Akademik Boykot”a dönüştürmüştü.

SEÇİLDİĞİ GÜN CEZAEVİNE YOLLANDI

Gözaltılar sürerken CHP’nin 23 Mart’ta gerçekleştirdiği ön seçimlerde 15 milyondan fazla yurttaş İmamoğlu için oy kullanmıştı. İmamoğlu rekor oyla cumhurbaşkanı adayı seçildiği gün tutuklanarak Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’ne yollandı.

İmamoğlu’nunu tutuklanmasına dönük tepkiler sürerken DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan katıldığı televizyon programında protestolara dair gelen soruya dikkat çeken bir yanıt verdi.

Süreç boyunca söz aldığı programlarda tutuklama dalgasına karşı çıkan DEM Parti Eş Başkanı eylemler için, “Biz CHP’nin eylemci kitlesi değiliz. Destekleriz ama bu iş için sokağa çıkmayız” diye konuştu.

İBB’ye gerçekleştirilen operasyonu değerlendiren Bakırhan, “İstanbul’la olan aslında daha önceden Kürtlerin iradesinin gasp edilmesi meselesiyla aynıdır. Hukuk askıya alınmıştır” dedi.

“SİYASİ BİR DARBE”

Bakırhan, İmamoğlu’nunu tutuklanmasına ilişkin şöyle konuştu:

“Hukuk askıya alındı. Anti demokratik bir uygulama, siyasi bir operasyon, siyasi bir darbe. Daha önce bize üç defa yapılmış şeyin aynısı orada yapılıyor. Ve bize üç defa yapılmasına rağmen sonuç almayan bir yöntem. Dolayısıyla iktidar sonuç almadığını bile bile, kendisine zarar verdiğini bile bile, toplumu yaraladığını bile bile İstanbul’da tekrar bunu denemesi eleştirilirdir.

Aslında ‘DEM Parti bu sürecin karşısında’ derken aslında bizim oradaki duruşumuzu eleştiriyorlar.
Ne yapacağız biz? Kayım atanınca iyi mi ettiniz diyeceğiz? Türkiye’nin 1. partisi olmuş bir önceki seçimde. Demeyecek miyiz geçmiş olsun diye? Bunun karşısında durduğumuzu kendilerine iletmeyecek miyiz?

“KENT UZLAŞISI BAŞKA BİR ŞEYDİR”

Tuncer Bakırhan şu ifadeleri kullandı:

“Biz CHP’nin eylemci kitlesi değiliz. Bizim partimizin böyle bir şeyi yok. Biz eleştiririz bu kararı ama bizim kendi, başka bir meselemiz var, bu meseleyi de aşan. Biz toplumsal barışı örgütlemeye çalışıyoruz. Bizim bunları aşan ciddi bir yoğunluğumuz var. Biz barışı toplumsallaştırmaya çalışıyoruz. İmamoğlu ile mücadeleyi bizim üzerimizden yürütmesinler biz İmamoğlu’nu desteklemedik, kent uzlaşısı başka bir şeydir.”

Related Posts

Son dakika… Bahçeli’den 7 maddelik ‘süreç’ çağrısı

Son dakika haberi… MHP lideri Devlet Bahçeli, “Terörsüz Türkiye, hukukunun üstünlüğünü esas alan, ekonomik refahını artırmış bir Türkiye’dir” dedi.

İsrail’den yeni katliam açıklaması geldi: “Geniş çaplı kara harekâtı başlattık”

İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyi ve güneyinde eş zamanlı kara harekâtı başlattığını duyurdu. “Gideon’un Savaş Arabaları” ismini verdikleri operasyonla sivilleri hedef almaya devam eden İsrail, 7 Ekim’den bu yana 53 bini aşkın Filistinliyi katletti, yaralı sayısı ise 121 bini aştı. Çocuk, kadın, yaşlı demeden on binlerce masumu hedef alan işgalci rejim son açıklamasında “Geçtiğimiz gün Savunma Kuvvetleri’ne bağlı muvazzaf ve yedek kuvvetler Gideon’un Savaş Arabaları Operasyonu’nun bir parçası olarak Gazze Şeridi’nin kuzey ve güneyinde kapsamlı bir kara harekâtı başlattı” ifadelerine yer verdi.

Avrupa nefesini tuttu, bugünkü üç seçimi bekliyor

Avrupa’da bugün siyasi dengeleri doğrudan etkileyecek üç önemli seçim yapılıyor. Romanya, Portekiz ve Polonya’da halklar, bugün sandık başına gidiyor. Alınacak sonuçlar sadece üç ülkenin değil, Avrupa Birliği’nin geleceğini de şekillendirebilir.

Bakırköy’de 10 milyon liralık kuyumcu soygunu!

Bakırköy’de kepengini kırarak girdikleri kuyumcudan yaklaşık 10 milyon lira değerinde ziynet eşyası çalan 3 şüpheli yakalandı. Hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansırken çok sayıda suç kaydı olduğu belirlenen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABD ve Rusya’dan telefon diplomasisi

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov telefonda görüştü.

43 dakikalık gecikmenin bedeli ağır oldu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Nazlı Zeynep A.’nın, geçici velayeti kendisinde olan kızı 7 yaşındaki S.D.A.’yı, 4 yıldır boşanma davası süren eşi B.C.A. ile görüşeceği yere 43 dakika geç götürdüğü gerekçesiyle verilen 3 günlük ‘zorlama hapis’ kararına itirazı reddedildi. Kızını avukatına bırakan Nazlı Zeynep A., jandarma tarafından cezaevine götürüldü.