Çin-Vietnam Medya Değişim Programı Başarıyla Gerçekleşti

“Genç Medya Profesyonelleri için Çin-Vietnam Değişim Programı” Etkinliği Başarıyla Gerçekleştirildi

Çarşamba günü, Çin-Vietnam arasındaki diplomatik ilişkilerin 75. yıldönümü ve Çin-Vietnam Halklar Yılı kutlamaları kapsamında, “Yeni Dönemde Diyalog: Genç Medya Profesyonelleri için Çin-Vietnam Değişim Programı” etkinliği düzenlendi.

Çin Devlet Konseyi Enformasyon Ofisi tarafından yönlendirilen etkinlik, Guangxi Uluslararası İletişim Merkezi ve Guangxi Radyo ve Televizyonu tarafından desteklendi. Forum, Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi Hükümeti Enformasyon Ofisi, Çin Kıtalararası İletişim Merkezi (CICC) ve Vietnam’ın Sesi (VOV) iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Etkinliğe, her iki ülkede bulunan medya kuruluşları, üniversiteler ve işletmelerden 500’den fazla temsilci katıldı. Etkinliğe katılanlar arasında Vietnam Anavatan Cephesi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı, VOV Başkan Yardımcıları, Vietnam’daki Çin Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, CICC Genel Yayın Yönetmeni ve Guangxi Hükümeti Enformasyon Ofisi Direktörü yer aldı.

“Yeni Dönemde Diyalog” temalı etkinlik, CGTN, VOV, The World and Vietnam Report, VTCnewspaper, Guangxi Uluslararası İletişim Merkezi ve Guangxi Radyo ve Televizyonu’ndan genç profesyonellerin katılımıyla gerçekleşti. Diyalog sırasında genç medya profesyonellerinin rolü, medya sektörüyle entegrasyon ve yapay zeka konuları ele alındı.

Etkinlikte konuşmacılar, medyanın karşılıklı anlayışı güçlendirmedeki önemine vurgu yaparak Çin-Vietnam işbirliğini ilerletme konusundaki kararlılıklarını dile getirdi. Forum, gençlerin katılımının önemini vurgulayarak Çin-Vietnam stratejik işbirliği ortaklığını derinleştirme amacını taşıdı.

Ayrıca, Guangxi Radyo ve Televizyonu ile VOV’un ortak hazırladığı “Gelişim Yolu” adlı belgeselin resmi lansmanı gerçekleştirilirken, Vietnam’ın önde gelen medya kuruluşlarıyla işbirliği içinde “Yoldaşlar ve Kardeşler, Birlikte Geleceğe” başlıklı yeni medya değişim girişimi başlatıldı. Program kapsamında her iki ülkeden medya ekipleri ortak habercilik gezileri gerçekleştirecek.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Antalya, D8 Yılın Turizm Şehri Ödülü’nü aldı

Antalya, D8 Yılın Turizm Şehri Ödülü’nü aldı

2025 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ mülakatları ne zaman?

Üniversite dönemini askeri öğrenci olarak okumak isteyen adaylar, 2025 MSÜ sınavı terchilerinin ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Peki, 2025 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ mülakatları ne zaman?

“Kuş Gribi Tanı Kiti” ile gelen Türkiye birinciliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri, Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) tarafından düzenlenen “1 Fikir 1 Türkiye” yarışmasında geliştirdikleri “Kuş Gribi Tanı Kiti” projesiyle Türkiye birincisi seçildi.

Bakan Tekin: ‘Erken tatil yok’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların erken tatil edilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Tekin TRT Haber kanalında katıldığı Özel Röportaj programında, “Kurban Bayramı nedeniyle okulların erken tatil edilmesi söz konusu olacak mı?” sorusunu yanıtlarken bunun hukuken mümkün olmadığını ve bayram tatilinden sonra okulların 2 hafta daha eğitim öğretime devam edeceğini belirtti.

LGS sınavı ne zaman? 2025 MEB LGS sınav tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından her yıl düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, milyonlarca öğrencinin geleceğini belirleyen önemli bir adım. 2025 yılı için LGS’ye hazırlanan öğrenciler ve veliler, “LGS ne zaman yapılacak?” sorusunun cevabını merak ediyor. Peki, 2025 LGS sınavı ne zaman yapılacak?

İstanbul’daki okullarda yarın ilk ders: Afet eğitimi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin “Afet Farkındalık Eğitimi” olarak işlenmesine karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir