Çin, Avrupa’da Alman ihracatçılara zemin kaybettiriyor

Çin, Alman İhracatçılarının Pazar Payını AB’de Ele Geçirdi

Avrupa Birliği (AB) pazarlarında Çin’in, Alman ihracatçılarının pazar payını ele geçirdiği belirtildi. Alman Kamu Kalkınma Bankası (KfW), AB pazarlarında yaşanan Çin ve Almanya arasındaki rekabete ilişkin bir raporunu yayınladı.

Rapora göre, Çinli üreticiler son 12 yılda Avrupa’da Alman ihracatçılardan pazar payını artırmaya devam etti ve AB pazarlarında Almanya ile Çin arasındaki ekonomik rekabetin arttığı bildirildi.

Raporda, Almanya’nın ihracat payının azalırken, Çin’in kazandığı vurgulandı. Ayrıca, ABD ve Çin arasındaki ticaret gerginliklerinin AB pazarlarında ticari rekabeti daha da yoğunlaştırabileceği belirtildi.

KfW raporunda, Almanya ve Çin’in ihracat profillerinin giderek benzerleştiği ve her iki ülkenin otomotiv, makine mühendisliği ve kimya sektörlerinde rekabet ettiği ifade edildi. Rapor, Almanya’nın bu ürün kategorilerinde Çin’e karşı hala bir avantajı olsa da, farkın kapanmakta olduğunu belirtti.

2012-2024 döneminde, Almanya’nın AB’deki otomotiv ihracatındaki payının düştüğü, aynı dönemde ise Çin’den yapılan otomotiv ihracatının arttığı vurgulandı. Makine mühendisliği ve kimyasal ürünlerde de benzer eğilimler gözlemlendi.

Bununla birlikte, raporda Almanya’nın geçen yıl ihracatının büyük bir kısmını AB ülkelerine gerçekleştirdiği, Çin’in ise sadece küçük bir kısmını AB ülkelerine sattığı belirtildi. KfW Bank’ın Baş Ekonomisti Dirk Schumacher, Çin’in Avrupa pazarlarına odaklandığını ve Almanya’nın rekabetçi koşullar oluşturması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

“Örme veya kroşe eşya” ithalatına ilişkin soruşturma önlemsiz kapatıldı

“Örme veya kroşe eşya” ithalatına yönelik yürütülen korunma önlemi soruşturmasının önlemsiz kapatılması kararlaştırıldı.

Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT, denizcilikte güvenliği ve izleme kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) Sistemi ile Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor.

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Selçuk Bayraktar’dan TB3 mesajı: Yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3’ün TCG Anadolu’da görev yapmasına ilişkin, “Deniz havacılığına böylesine bir stratejik girişle, insansız hava araçlarıyla girerek bir anlamda yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk.” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir