Chrome tarayıcı, OpenAI’ın eline geçebilir!

OpenAI, ABD’de Google Chrome’u Satın Almak İstiyor

ABD’de Google’e karşı açılan tekel davasında Chrome tarayıcının kaderi belirsiz, ancak kesin olan bir şey var, OpenAI tarayıcıyı satın almak istiyor.

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a karşı açtığı davada, OpenAI yöneticisi Nick Turley ifade verdi ve Google, Chrome’u satmaya zorlanırsa, şirketinin tarayıcıyı satın alabileceğini söyledi.

Chrome web tarayıcıyı satmak, Adalet Bakanlığı’nın Google’a sunduğu “arama alanındaki tekelliği kırma” çözümlerinden biri.

ChatGPT’de ürün bölümünün başında olan Turley, duruşma sırasında tanık olarak dinlendi. Google Chrome’u satmak zorunda kalırsa, OpenAI’ın bunu alıp almayacağı sorulduğunda da “Evet, pek çok başka şirket gibi biz de alabiliriz” yanıtını verdi.

OpenAI, yapay zekâ yarışında Google’ın en güçlü rakibi ve Chrome’u satın almak bu yarışta Google’a büyük bir darbe vuracaktır.

Chrome şu an tarayıcı pazar payının yüzde 66’sına sahip.

Chrome’un satışının yanı sıra, Adalet Bakanlığı Google’ın arama verilerini diğer şirketlerle paylaşabileceğini de söylüyor.

İşte OpenAI da burada mahkemeye dahil oldu. Turley, geçtiğimiz yıl yaz mevsiminde şirketinin Google’a arama verilerini kullanmak için bir lisans anlaşması önerdiğini söyledi. Ancak Google rakibinin bu önerisini reddetti.

OpenAI, Microsoft ile ortaklığı sayesinde, ChatGPT’nin gerçek zamanlı aramalarında Bing’i kullanıyor. Ancak Turley, Google’ın arama verilerini paylaşmak zorunda kalmasının “gerçek zamanlı bilginin kalitesini artırarak, daha iyi ürünleri daha çabuk üretebilmelerini” sağlayacağını söylüyor.

Kısacası, Chrome’u kaybetmek Google’ın işine darbe vurabilir, ancak Chrome’u OpenAI’a kaptırmak şu an bildiğimiz haliyle internetin geleceği üzerinde çok büyük etkilere yol açabilir.

Related Posts

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih vererek duyurdu

Yaklaşık 4 milyon emekliyi ilgilendiren en düşük emekli maaşı düzenlemesiyle ilgili önemli bir açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, haziran ayı enflasyon verilerinin ardından maaşlarla ilgili nihai görüşmelerin yapılacağını duyurdu. Işıkhan, yeni rakamın TBMM’ye sunulacağını belirtti.

Mobil uygulamayla kıyafetleri sanal olarak üzerinizde deneyin

Teknoloji devi Google, yapay zekâ destekli yeni bir mobil uygulama geliştirdi: Doppl. Şimdilik yalnızca ABD’de ve iOS ile Android cihazlarda kullanılabilen bu deneysel uygulama, kullanıcıların farklı kıyafetleri sanal olarak kendi görselleri üzerinde denemelerini sağlıyor.

Windows’un ünlü “Mavi Ekranı” tarih oluyor

Teknoloji tarihinin en ikonik simgelerinden biri olan “Blue Screen of Death” (BSOD) yani “Mavi Ekran”, Microsoft’un aldığı kararla artık yerini siyah bir ekrana bırakıyor. Yaklaşık 40 yıldır Windows kullanıcılarının korkulu rüyası olan bu ekranın renginin değişmesi, sadece görsel bir tercih değil; Microsoft’un güvenlik stratejisindeki köklü dönüşümün de bir parçası.

100 milyon yıllık fosil amberde hapsolmuşlar…

Myanmar’da amber içinde keşfedilen sıra dışı bir fosil ateşböceği, ışık yayan böceklerin kökenine dair bilinmeyenleri gün yüzüne çıkardı. Yaklaşık 100 milyon yıllık olduğu belirlenen bu antik ateşböceği, türünün evriminde geçiş aşamasını temsil ediyor.

Tarihin en büyük veri sızıntısı FBI ve Google uyardı! Peki kullanıcılar ne yapmalı?

Siber güvenlik tarihine geçen yeni bir olay, dijital dünyada endişe yarattı. Google, Meta, Apple gibi teknoloji devlerini de kapsayan 16 milyar kullanıcı adı ve şifre kombinasyonunun sızdırıldığı açıklandı. Bu sızıntı, bugüne kadar tespit edilmiş en …

Apple, o uygulama yüzünden mahkemelik oldu!

Apple kullanıcıları telefon veya tabletlerine uygulama indirebilmek için app Store‘dan yararlanıyor. App Store’da yer alan bir sahte kripto uygulaması kullanıcılar da tedirginlik yarattı ABD’de açılan toplu davada Apple’ın kullanıcı güvenliğine zarar …