İstanbul Ticaret Odası Başkanı: Net İhracat ve Yatırım Büyümenin Ana Taşıyıcısı Olmalı
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye ekonomisinin büyümesinin net ihracat ve yatırıma dayalı olarak gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. Avdagiç, “Hem milli gelirimizi artırmak hem de enflasyonda kalıcı düşük oranlara kavuşmak için, büyümenin ana taşıyıcısı net ihracat ve yatırım olmalıdır. Büyüme kompozisyonumuzu ihracat ve yatırım ağırlıklı bir yapıya kavuşturarak kalıcı refaha ulaşacağız” dedi.
Geçen yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 3,2 büyüme kaydettiğini hatırlatan Avdagiç, 2024’ün son çeyreğinde ise yüzde 3’lük bir büyüme hedeflendiğini söyledi. Yatırımlardaki büyümenin artmasıyla ilgili olarak umutlu olduklarını belirten Avdagiç, finansal istikrar ve enflasyonla mücadeleye adanmış bir yıl için yüzde 3,2 büyümenin önemli olduğunu vurguladı.
Avdagiç, iç tüketimin 2024 büyümesine en yüksek katkıyı verdiğini belirtirken, net ihracat ve yatırımın büyümeyi sürdürülebilir kılacağını ifade etti. Türkiye’nin dış ticaret verilerini değerlendiren Avdagiç, ihracatın negatif, ithalatın ise pozitif sonuçlar verdiğini söyledi ve bu durumu tersine çevirmek için adımlar attıklarını belirtti.
Özellikle ABD’nin gümrük vergisi uygulamalarından etkilenen dış konjonktürde Türkiye’nin rekabet gücünü artırabileceğine dikkat çeken Avdagiç, enflasyonla mücadelede maliye politikalarının devreye alınması ve ihracata destek sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye’nin ekonomik büyümesini sürdürülebilir kılmak ve daha ileriye taşımak için net ihracat ve yatırımın önemine vurgu yapmaya devam ediyor.Çalışanlarını, üyelerini ve çalışmalarını başarıyla yapan bir iş adamıdır. Örnek bir kuruluş yöneticisi olmanın yanı sıra ,ailesine de son derece bağlı kişisel yaşamında ise bahtiyar olmaya özen gösterir.
More Stories
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan ’emekli ikramiyesi’ açıklaması
TÜİK: Sanayi üretim endeksi 2025 Ocak ayında yıllık ne kadar oldu?
Ünlü deterjan markası testi geçemedi: Reklamda 1 yıkama iddia edildi, leke 8 yıkamada çıktı