Burcu Kara, ‘Bursa Bellek’in konuğu oldu

BURSA (İGFA) – Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı Kent Tarihi Araştırmaları ve Arşiv Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Bursa Bellek-Kent Söyleşileri’ ile Bursa’da doğmuş, büyümüş veya hayatının bir kısmını Bursa’da geçirmiş sanatçıların kent anıları kayıt altına alınıyor. Her ay farklı bir sanatçının konuk edileceği söyleşinin son konuğu, ünlü oyuncu ve sunucu Burcu Kara oldu.

Merinos Bursa Müze Galeri Alanı’ndaki etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç, Burcu Kara’nın ailesi, Kız Lisesi’nden öğretmenleri, arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Moderatörlüğünü Gazeteci Sibel Bağcı Uzun’un üstlendiği söyleşide, Bursa Kız Lisesi mezunu olan Burcu Kara’nın çocukluğuna dair anıları, tarihi Bursa sokaklarında geçen gençliği, Bursa’da finans sektöründeki ilk iş deneyimi ile hayallerindeki televizyon ve sanat dünyasına uzanan yolculuğu ele alındı.

Kendi çocuklarını Bursa gelenekleriyle büyütmeye çalıştığını söyleyen Burcu Kara, İznik’te çocukluğunun geçtiği anneannesinin evini, eşi ile aslına uygun şekilde restore ettirdiğini dile getirdi. Huzuru en çok köydeki evinin bahçesinde bulduğunu anlatan Burcu Kara, Bursa lezzetlerinden vazgeçmediğini, mutfağından zeytinyağlıların eksik olmadığını anlattı. “Bursa bir şarkı olsa, Zeki Müren’in sesi olurdu” diyen Burcu Kara, Bursa’yı koku olarak bayramları hatırlattığı için kolonyaya, mevsim olarak ise bahara benzettiğini söyledi.

Programın sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız tarafından ünlü oyuncu ve sunucu Burcu Kara’ya hediye takdim edildi.

Related Posts

İmamoğlu, CHP’nin Beyazıt mitingi için çağrı yaptı: Diplomanı al da gel!

İmamoğlu, CHP’nin Beyazıt mitingi için çağrı yaptı: Diplomanı al da gel!

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

42 milyar doları duvardaki yazı sayesinde kazanmış

Milyarder yatırımcı Ken Griffin, üniversite öğrencileriyle yaptığı söyleşide 42 milyar dolarlık servetini kazanmasını sağlayan duvar yazısını açıkladı.

Prens dizisinde kriz çıktı!

9 Mayıs’ta 3. sezonu yayınlanacak olan Prens’in bu gece galası düzenlenecek. Ancak gala öncesi yapım şirketi MGX ile Max platformu arasında kriz çıkınca oyuncular galaya katılmaktan vazgeçti.

THY ve Pegasus uçakları İstanbul’a geri dönüyor

Hindistan ordusunun Pakistan’a yönelik başlattığı askeri operasyonla birlikte güvenlik gerekçesiyle Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-İslamabad ve Pegasus Havayolları’nın İstanbul-Karaçi uçakları İstanbul’a geri dönüyor.