Beypazarı’nda Kömür Ocağında Gaz Patlaması: 14 İşçi Yaralandı

Beypazarı Kaymakamı Yılmaz: “Kömür Ocağı Kazasında Gaz Patlaması Meydana Geldi”

ANKARA – Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Çayırhan Hırkatepe maden ocağında yaşanan kaza hakkında, “Kömür ocağında hava boşluğundan oluşan gaz patlaması meydana geldi. Şu anda gerekli önlemler alındı. İşçilerimizin durumu çok iyi” açıklamasında bulundu.

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan KİAŞ işletmesi Hırkatepe maden ocağında gece vardiyasında meydana gelen kaza, saat 03.00 sularında gerçekleşti. Göçük nedeniyle 14 işçi yaralanırken, olay yerine sevk edilen ambulanslarla 12 işçi Beypazarı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Durumu ağır olan 2 işçi ise Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Toplam 14 işçi hastaneye getirildi. Durumu ağır olan 2 işçi Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Diğer 12 işçinin kontrolleri Beypazarı Devlet Hastanesi’nde devam ediyor. Durumları oldukça iyi. Gerekli tetkikler sonrasında taburcu edilecekler. Diğer 2 işçinin tedavileri ise Ankara’da devam ediyor. Geçen sene benzer bir kaza yaşanmıştı. Şu anda gerekli önlemler alındı. İşçilerimizin durumu gayet iyi.” şeklinde konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Sıcak havalar kalp sağlığını tehdit ediyor!

Yaz aylarında kalp damar hastalıkları riski artarken, aşırı sıcaklar ve nemli hava kalp krizine yol açabiliyor. Uzmanlar, kalp hastalarının serin yerlerde kalmalarını, yeterli sıvı almalarını ve ağır egzersizlerden kaçınmalarını öneriyor.

Uzmanından “sahte güneş gözlüğü” uyarısı

Uzmanından “sahte güneş gözlüğü” uyarısı

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.