Apple, iOS 18’de ChatGPT Kullanmak İçin OpenAI’a Ödeme Yapmadı

Apple, WWDC 2024 geliştirici etkinliğinde ChatGPT-4o modelini iOS 18 ile gelecek Apple Intelligence destekli Siri dijital asistanına entegre etmek için OpenAI ile yeni bir ortaklık yaptığını duyurdu. iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’da yer alan güncellenmiş sanal asistan, bu yılın sonlarından itibaren ChatGPT’nin yanıtları doğrudan güçlendireceğini görecek. Öte yandan, Bloomberg‘den Mark Gurman’a göre anlaşma kapsamında Apple, OpenAI’a hiçbir ödeme yapmayacak.

Ortaklığa yakın olan kaynaklar, Apple’ın OpenAI markasını ve teknolojisini 1 milyardan fazla aktif cihazdan oluşan kurulu tabanına tanıtmanın nakit ödemeden daha fazla değer sağladığına inandığını söyledi. ChatGPT’yi kullanan daha fazla Apple kullanıcısının, ayda 20 dolar değerindeki ChatGPT Plus katmanı için abonelik kayıtlarının artmasına yol açabileceği düşünülüyor. Apple ayrıca yönlendiren ortak olarak bu ücretlerin bir yüzdesini bile alabilir.

Mark Gurman şunları ifade ediyor: “Anlaşma şartları özel olduğundan isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişiler, Apple’ın ortaklık kapsamında OpenAI’ye ödeme yapmadığını söyledi. Bunun yerine Apple, OpenAI markasını ve teknolojisini yüz milyonlarca cihazına aktarmanın parasal ödemelerle eşit veya daha büyük değere sahip olduğuna inanıyor.”

Sayısız Siri isteği için ChatGPT’yi desteklemenin bilgi işlem maliyetleri OpenAI için oldukça yüksek hale gelebilirken yeni gelir akışları potansiyeli olduğuna da inanılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx