Antakya nasıl ayağa kalkar

Bugünülkemizi yasa boğan 6 Şubat depreminin 2. yıldönümü… O günlerde pek çok gönüllü depremzedeler için harekete geçmişti…

Ortak Akıl-Antakya Platformu da, 6 ve 20 Şubat 2023 tarihli depremlerin neden olduğu yıkım sonrası afet bölgelerindeki şehirlerimizin nasıl yeniden ayağa kaldırılacağı sorusunu Antakya için dile getirmiş ve Antakya’nın yeniden canlanması için gönüllülük esasına dayanarak kurulmuştu…

Aralarında Emre Arolat, Murat Tabanlıoğlu, Ece Ceylan Baba, Levent Erden, Mithat Rende gibi Türkiye’nin önde gelen mimar, iletişimci ve kanaat önderlerinin yer aldığı kurucu ekip, ilk günden bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Temmuz 2023’te dernek haline gelen Ortak Akıl-Antakya, kendi alanında uzman pek çok meslek profesyonelinin yanı sıra Antakyalı birçok katılımcı tarafından da destekleniyor.

BUGÜN ERİŞİME AÇIK

Türkiyeİş Bankası ile Eczacıbaşı Holding’in katkılarıyla, mimar Şerif  Süveydan’ın yazar ve editörlüğünde hazırlanan “Antakya İçin Toplam İyileşme” kitabı, açık kaynak olarak bugün www.ortakakilantakya.com adresinde yayınlanacak.

UZMANLAR DESTEKLEDİ

Ortak Akıl-Antakya Platformu, iki yıllık çalışmasının sonucu olarak bu kez “Antakya için Toplam İyileşme” adlı kitaba imza attı. Mimarlık, şehir planlama, sosyoloji, psikoloji ve arkeoloji gibi çeşitli alanlardan uzmanların katkılarıyla oluşturulan kitap, Antakya’nın yeniden ayağa kaldırılması için izlenmesi gereken adımları ve büyük afetler sonrası bütünsel bir yaklaşımla kentlerin nasıl “normal”e döneceğini tüm detaylarıyla inceleniyor.

BİR REHBER NİTELİĞİNDE

OrtakAkıl-Antakya çalışmalarının başlangıcından bugüne içerisinde yer alan sosyal bilimci, şehir ve bölge plancısı, sosyolog Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin “Açık Kent Planı Nasıl Yapılır” makalesiyle yer aldığı kitap, yıkımlar sonrası kentlerin yeniden inşası için disiplinler arası bir rehber olmayı hedefliyor.

Kitapta, Ortak Akıl-Antakya Platformu kurucu ve destekçilerinin yazı, görüş ve deneyimlerinin yanı sıra deprem ve büyük afetlere dair bilgi, belge ve araştırmalar da yer alıyor. 2 bin adet basılan kitap, tüm üniversitelere, konuyla ilgilenen kamu kurumlarına, özel kuruluşlara ve sivil inisiyatiflere iletilecek.

Related Posts

İstanbul’daki okullarda yarın ilk ders: Afet eğitimi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin “Afet Farkındalık Eğitimi” olarak işlenmesine karar verdi.

23 Nisan’da belediyeler tatil mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve egemenliğin millete ait olduğunu simgeleyen bu özel gün, resmi tatil olarak kutlanıyor. Peki, 23 Nisan’da belediyeler …

Çocuklar 23 Nisan’da Eğlenceli Etkinlikte Bir Araya Geldi

Çocuklar 23 Nisan’a özel etkinlikte hem öğrendi hem eğlendi İSTANBUL – Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen etkinlik çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Sigara, alkol ve …

Diyarbakır’da Filistinli Çocuklar İçin Yardım Kampanyası Düzenlendi

Diyarbakır’da Filistinli çocuklara destek için yardım kampanyası düzenlendi DİYARBAKIR – Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Mimar Sinan Ortaokulu öğrencileri Filistinli çocuklara destek için yardım kampanyası düzenledi. Mimar Sinan Ortaokulu …

Sivas’ta Çocuk Nüfusu 2024’te Düşüş Gösterdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılına ilişkin “İstatistiklerle Çocuk” çalışmasının sonuçlarını yayımladı. Verilere göre Sivas’ta 2023 yılında 151 bin 173 olan çocuk nüfus sayısı 2024’te 145 bin 613’e geriledi. 2024 yılı Adrese Dayalı Nüfus …

Sağlık-Sen Üyeleri Hukuki Danışmanlık İçin Buluştu

TÜRKİYE’nin dört bir yanında Sağlık-Sen üyelerine hukuki danışmanlık veren avukatlar, Sağlık-Sen Genel Merkezi’nde buluştu. Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “63 avukatımızla Türkiye’nin en güçlü hukuk departmanına sahibiz. Sağlık ve sosyal hizmet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir