Ankara’dan almaya geldiler! Bütün köy direndi, heykeli vermedi: Şu anda benim zimmetimde

Mahalle Halkı Ankara’dan Gelen Heyete Karşı Durdu: Tarihi At Heykeli Mahkemede!

Mahallede yıllardır bulunan ve Ankara’dan gelen heyet tarafından alınmak istenen at heykeli nedeniyle mahalle halkı mahkemelik oldu. Mahkeme kararıyla tarihi at heykeli muhtara zimmetlendi.

Mahallenin eski muhtarı Nihat Deniz, at heykelinin Karakoyunlular dönemine ait olduğunu öğrenildiğini belirterek, “Siyah at olarak adlandırdığımız bu heykel yıllardır okulun bahçesinde yer alıyor. Köyümüzün ismi, bu heykelden gelmektedir. 2014 yılı öncesinde Ankara Müze Müdürlüğünden gelen bir kadın atı almaya geldiğini söyledi. Ancak köylüler bunu reddederek at heykelini vermeyi kabul etmedi. Bu olayın ardından ben dahil olmak üzere 11 kişi mahkemeye başvurduk. Mahkeme sonucunda at heykeli köy muhtarına zimmetlendi. Ben eski muhtar olduğum için şu anda heykel benim zimmetimdedir” diye konuştu.

Tarihi at heykeli hakkında net bir bilgi olmamakla birlikte dedelerinden öğrendiklerine göre heykel köyün kuruluşundan beri varlığını sürdürmektedir. Deniz, “Saray ilçesine götürülen beyaz at heykeli gibi bir de beyaz atımız vardı. Onu da Van Müzesi’ne teslim etmişlerdi. Ankara’dan gelen heyetin belirttiğine göre heykel, Akkoyunlular döneminden kalmadır. Biz heykelin köyümüzde kalmasını istiyoruz. Bu heykeli korunmaya alınmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Sezgin Tanrıkulu, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti: ‘Sağlığı yerinde, morali yerinde…’

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Tanrıkulu, “Aradan 40 gün geçmiş, ortalama bir gözlemciyi ikna edebilecek hiçbir delil ortaya konamadı şimdiye kadar ve yeni operasyonlarla hukuk dışı delil üretme çabaları var” dedi.

İstanbul trafiğinde pazartesi yoğunluğu

İstanbul’da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Otobüsü kaçırdı, Mecidiyeköy’ü birbirine kattı

İstanbul Mecidiyeköy’de otobüsü kaçıran yolcu, ortalığı birbirine kattı. Şoförün durak dışında olunması nedeniyle kapıları açmamasına sinirlenen yolcu, aracın önünü kesti.

Sakarya’da feci kaza: Bariyere ok gibi saplandı

Sakarya’nın Söğütlü ilçesinde bariyerlere saplanan otomobildeki iki kişi ağır yaralandı.

Yağmur duasına çıktılar, sağanak bastırdı

Kurak geçen kış aylarının ardından Konya’nın Ilgın ilçesindeki vatandaşlar, toplu halde yağmur duasına çıktı. Bu sırada sağanak bastırdı.

18 kişi öldü: ABD basını, İran limanındaki patlamanın kaynağını yazdı

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 18 kişi hayatını kaybetti. ABD basını, patlamanın kaynağını yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir