Ankara Barosu’ndan teğmenlerin ihraç kararına açıklama

30 Ağustos’ta yapılan mezuniyet töreninde kılıçlarını çatarak Subaylık Andı’nı okuyan ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenlere yönelik açılan disiplin soruşturması sonuçlandı. 5 teğmen TSK’dan ihraç edildi.

Ankara Barosu, beş teğmenin TSK’dan ihraç edilmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“KARAR TOPLUM VİCDANINDA YOK HÜKMÜNDEDİR”

“Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde, bir geleneğin devamı olarak, Atatürk’e ve Türk ordusuna bağlılığını ifade eden beş teğmene ve sıralı üç disiplin amirine ‘Silahlı Kuvvetlerden Ayırma Cezası’ verilmesine ilişkin karar; toplum vicdanında yok hükmündedir.

Türk subaylarının, ülkemizin kurucusu ve ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıklarını yaptırıma tabi tutan bu kararın yargı denetimiyle ortadan kaldırılarak yanlıştan dönüleceğine inanıyoruz. Ankara Barosu olarak sürecin takipçisi olacağımızı meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Related Posts

Teröristbaşı Öcalan’ın videosundaki bu adamlar kim?

Irak’ın Süleymaniye kentinde 11 Temmuz’da yapılması planlanan PKK’nın silah bırakma töreni öncesi teröristbaşı Öcalan’ın İmralı’da kayda alınan bir videosu paylaşıldı. Görüntüde teröristbaşı Öcalan ile beraber görüntü veren isimlerin kim olduğu belli oldu.

Pos cihazlarıyla 50 milyar TL’lik vurgun

İstanbul başta olmak üzere 6 ilde POS cihazları üzerinden 47.5 milyar liralık vurgun yaptıkları belirlenen 85 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

AK Partili Gider: Özgür Özel siyasete de, CHP’ye de, Türkiye’ye de yakışmıyor

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, “Sandık ve Recep Tayyip Erdoğan yıllardır yan yana çok iyi duruyor da, ‘korku’ kelimesi bu ikiliye yaklaşamaz. Vesayet odaklarından ve çamur siyasetinden başka hiç bir dayanağı olmayan Özgür Özel siyasete de CHP’ye de, Türkiye’ye de yakışmıyorsun.” açıklamasında bulundu.

Filistin direnişi, çete liderini affetmeyecek

Gazze’de işgalci İsrail ordusuna karşı direnen Filistinli direniş grupları, yayınladıkları ortak bildiride, İsrail ile iş birliği yaparak yağma olaylarına girişen çetenin lideri Yaser Ebu Şebab’dan hesap sorulacağını bildirdi.

DEM Parti’den, metan gazından şehit olan askerler için taziye mesajı: Hiç kimsenin bir daha böyle acılar yaşamamasının yolu toplumsal barış ve çözüm iradesiyle gerçek olabilir

DEM Parti’den, metan gazından şehit olan askerler için taziye mesajı: Hiç kimsenin bir daha böyle acılar yaşamamasının yolu toplumsal barış ve çözüm iradesiyle gerçek olabilir

Özer’den operasyonlara tepki

Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, CHP’li belediyelere yönelik yapılan gözaltı operasyonlara ilişkin, açıklama yaptı.