‘Cumhurbaşkanı aleyhine slogan atanların yanında bulunmak’ suç sayıldı

Ekrem İmamoğlu’na Destek Eylemi Katılımcılarına Hapis Cezası Talebi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na destek eylemlerinde gözaltına alınan ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 45 gündür tutuklu bulunan gençlerin iddianamesi hazırlandı.

Iddianamede, tutuklu 14 ve tutuksuz yargılanan 2 kişi için TCK’nin 299. maddesi uyarınca “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

‘SLOGAN ATAN GRUBUN YANINDA OLDUĞU’ İÇİN 4 YILA KADAR HAPSİ TALEP EDİLDİ

Iddianamede, 8 kişinin yalnızca “sloganları atan grubun içerisinde bulunduğu” için, 2 kişinin ise “slogan atan grubun yanında olduğu” için 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Hakim, 14 gencin tutukluluk halinin devamına karar verdi. İlk duruşmanın ise 30 Mayıs Cuma günü Silivri’deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nde ayarlanacak olan duruşma salonunda yapılmasına karar verildi.

Related Posts

Erdoğan’dan ‘endişeliyiz’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan’ın Pakistan’a saldırısıyla ilgili, “Pakistan-Hindistan geriliminin sıcak çatışmaya dönüşmesinden endişe duyuyoruz. Biz olaylar geri dönülmez noktaya varmadan, diyalog yollarının açılması için her türlü gayreti gösteriyoruz.” dedi.

En büyük bankaları seçiyorlar… ‘Bir ülkede başladı, tüm dünyaya yayılabilir’

ABD’de birçok eyalette vatandaşlar, büyük bankaların adını kullanan yeni bir dolandırıcılık yöntemiyle karşı karşıya. Polis, bu sahtekârlıkla ilgili olarak kamuoyunu dikkatli olmaları yönünde uyardı. Uzmanlar ise bu yöntemin diğer ülkelere de yayılabileceği konusunda uyardı.

Sokak röportajları için kanun teklifi: Erdoğan hedef aldı, MHP harekete geçti

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Eline mikrofon ve kamera alanın kendini gazeteci ve muhabir olarak gördüğü bir ülkede yaşıyoruz. Bu şahıslar sokak röportajı adı altında sokaklarda terör estirmektedir” açıklamasının ardından MHP’den dikkat çeken bir hamle geldi.

Trump, yeni seçilen ilk ABD’li Papa Prevost’u tebrik etti: Ülkemiz için ne büyük bir onur

Trump, yeni seçilen ilk ABD’li Papa Prevost’u tebrik etti: Ülkemiz için ne büyük bir onur

Kardinaller yeni papayı seçmek üzere konklavın ikinci gününde bir araya geldi

Kardinaller yeni papayı seçmek üzere konklavın ikinci gününde bir araya geldi

Son Dakika… Özgür Özel paylaştı: Hesabına erişim engeli getirilen Ekrem İmamoğlu’ndan ilk açıklama

Son Dakika haberi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri’de tutuklu bulunan ve X hesabına erişim engeli getirilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mesajını paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir