Gençler arasında yaygın ama ağız sağlığını tehdit ediyor!

Diş Sağlığını Tehdit Eden Riske Karşı Piercingler

Üsküdar Üniversitesi Diş Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, oral bölgedeki piercinglerin diş sağlığı üzerindeki risklerini açıkladı.

Piercing Kullanımı Diş Sağlığını Nasıl Etkiliyor?

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, gençler arasında yaygın olan dil, dudak ve yanak piercinglerinin ağız ve diş sağlığına olan etkilerini değerlendirdi. Dr. Altop, kullanılan metalin kalitesine bağlı olarak oral mukozada alerjik reaksiyon riski olduğunu belirtti. Ayrıca, piercinglerin dişlere teması sonucu çatlak veya kırık oluşabileceği uyarısında bulundu. Ağız içi dokularda yırtılma veya travma riskine de dikkat çeken Dr. Altop, sterilizasyon kurallarına uyulmaması halinde bulaşıcı hastalıkların yayılma olasılığına vurgu yaptı.

Piercing Kullananlar Nelere Dikkat Etmeli?

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, piercing kullanan bireylere önerilerde bulundu. Dr. Altop, düzenli diş bakımının önemini vurgulayarak, piercing bölgesinin hijyeninin sağlanması gerektiğini ve herhangi bir enfeksiyon belirtisi durumunda derhal diş hekimine başvurulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, düzenli diş hekimi kontrollerinin atlanmaması gerektiğini hatırlattı.

Hangi Durumlarda Tedavi Gerekebilir?

Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, dil, dudak ve yanak gibi bölgelere yapılan piercinglerin neden olabileceği komplikasyonlara değindi. Dr. Altop, enfeksiyon durumunda piercingin çıkarılması ve antibiyotik tedavisi gerekebileceğini, dişlerde kırık veya çatlak oluşması durumunda ise restoratif tedavilerin uygulanabileceğini belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine Dava Açtı

Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine dava açıyor. Türk Psikologlar Derneği (TPD) konu hakkında önemli bir açıklama yaptı. 

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Saatler harcamaya gerek yok! Bu 15 dakikalık egzersiz bel çevresini de inceltiyor

Alabama Üniversitesi’nden Dr. Elroy Aguiar, her ana öğünden sonra yapılacak yalnızca 15 dakikalık tempolu bir yürüyüşün, kan şekeri ve tansiyon kontrolünde anında etki gösterdiğini, uzun vadede ise diyabet ve hipertansiyon riskini azalttığını vurguluyor.

Stresle başa çıkmanın yolu: Stresin kaynağını tespit etmek

Psikiyatri Uzmanı Dr. Kübra Orman, stresin hem fiziksel hem ruhsal sağlık üzerinde ciddi etkileri olduğunu belirterek, farkındalık, sağlıklı yaşam alışkanlıkları ve gerekirse profesyonel destekle stresin yönetilebileceğini vurguladı.

Diyet yapmasına rağmen karnındaki şişlik inmeyen kadının rahminden 9 kilogramlık ur çıktı

Diyet yapmasına rağmen karnındaki şişlik inmeyen kadının rahminden 9 kilogramlık ur çıktı

Sıcak havalar kalp sağlığını tehdit ediyor!

Yaz aylarında kalp damar hastalıkları riski artarken, aşırı sıcaklar ve nemli hava kalp krizine yol açabiliyor. Uzmanlar, kalp hastalarının serin yerlerde kalmalarını, yeterli sıvı almalarını ve ağır egzersizlerden kaçınmalarını öneriyor.