Mahkeme ‘dur’ demişti: Mültecileri taşıyan İtalyan donanma gemisi Arnavutluk’ta

İtalya ile Yapılan Anlaşma Kapsamında Arnavutluk’a Bir Gemi Daha Ulaştı

İtalya ile varılan anlaşma gereği Arnavutluk’a kurulan merkeze, mülteci taşıyan bir gemi daha geldi. Mısır, Bangladeş, Gambiya ve Fildişi Sahili’nden 49 mülteciyi taşıyan İtalyan donanmasına ait ‘Cassiopea’ karakol gemisi, bugün sabah saatlerinde Arnavutluk’un Şingin Limanı’na vardı.

Arnavutluk’a ulaşan mülteciler, İtalya’nın Arnavutluk’ta Ekim 2024’te faaliyete geçirdiği merkezlere taşıyacağı üçüncü mülteci grubunu oluşturuyor. İtalyan donanması tarafından Akdeniz’de Lampedusa Adası açıklarında kurtarılan mülteciler, Gjader’deki Arnavutluk Hava Kuvvetleri’ne ait eski bir askeri kamp merkezine götürülecek ve sığınma talepleri sonuçlanana kadar burada kalacak.

İlk İki Grup, İtalya’ya Geri Gönderilmişti

Ekim ve Kasım 2024’te Arnavutluk’taki merkezlere taşınan mülteciler, Roma Mahkemesi’nin kararları doğrultusunda İtalya’ya geri gönderilmişti. Mahkeme, Arnavutluk’taki merkezlerde tutulamayacağına karar verdiği mültecilerin geri gönderilmesi gerektiğine hükmetmişti.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama arasında imzalanan anlaşma, Arnavutluk’a nakledilen mültecilerin iltica taleplerinin inceleneceği sürece burada kalmasını öngörüyor. Bu anlaşma, AB yasalarına uygun bir şekilde mültecilerin yönlendirilmesini sağlayan ilk belge olma özelliğini taşıyor.

Arnavutluk’ta Faşist Meloni hükümeti tarafından kurulan mülteci merkezleri, muhalefet ve sivil toplum kuruluşları tarafından eleştiriliyor ve tartışmalara sebep oluyor.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Kamyon uçuruma yuvarlandı, 2 kişi hayatını kaybetti

Antalya’nın Kaş ilçesinde uçuruma devrilen kamyondaki 2 kişi hayatını kaybetti.

Kim Jong-un ile ilgili çok çarpıcı gerçek ortaya çıktı: Dedesinin mesleği herkesi şaşırttı

Japonya’da yayımlanan bir kitapta, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un anne tarafından dedesi Ko Gyo-taek’in, kaçakçılık yaptığı suçlamasıyla Japonya’dan sınır dışı edildiği, bu yüzden gençlik yıllarında Kuzey Kore’ye yerleştiği öne sürüldü. Hong Kong …

Türkiye için kritik viraj: Silah bırakan PKK’lılar ne yapacak?

Terör örgütünün silah bırakmasına saatler kala, gözler yarın yaşanacak gelişmelere çevrildi. Peki ‘Terörsüz Türkiye’ adı verilen süreç nasıl ilerleyecek? Bundan sonrasında ne olacak? Silah bırakan PKK’lılar ne yapacak? İşte ayrıntılar…

Erdoğan yeni CHP’yi böyle tanımladı: Haraç partisi

Yeni Şafak Gazetesi’nin 10 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Yerel kalkınmaya teşvik hamlesi Bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltacak ve bölgelerin rekabet güçlerini artıracak yerel kalkınma yatırımlarının …

Çöpten topladığı yünlerle iş kurdu: Suruç’ta ilk ve tek, üretim noktası oldu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki ev hanımı Cemile Şahin, 2012 yılında bir dikiş makinesi alarak yastık ve minder dikerek ev ekonomisine katkı sağlamaya başladı. Her geçen gün işini geliştiren Şahin, elyaftan yapılan yorgan işine de …

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.