Tüm iş yerlerini ilgilendiriyor: İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yürürlüğe girdi

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda Değişiklik!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda önemli bir değişiklik yapıldığı belirtildi. Bu kanun kapsamında yer alan iş sağlığı ve güvenliği hizmetleriyle ilgili maddenin uygulanma süresi 5 kez ertelendiği ifade edildi.

DHA’nın haberine göre, söz konusu madde artık 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren tüm iş yerleri için geçerli olacak. Buna göre, 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinin işverenleri, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecekler. Ancak, Bakanlıkla protokol yapmış açık öğretim kurumları ve üniversitelerden alınmış eğitim şartını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Çalışanlarını daha güvenli bir ortamda çalıştırmayı amaçlayan bakanlık, yeni düzenlemeler üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu düzenlemelerle, küçük esnaflar gibi işyerleri yeni yükümlülüklerle karşılaşmayacaklar ve işlerini kolaylıkla yürütebilecekler.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Çin, Avrupa’da Alman ihracatçılara zemin kaybettiriyor

KfW Bankası’nın raporuna göre, Çinli üreticiler son 12 yılda Avrupa Birliği pazarlarında Alman ihracatçılardan önemli ölçüde pazar payı aldı. Uzmanlar, ABD-Çin gerginliğinin rekabeti daha da artıracağına dikkat çekiyor.

“Örme veya kroşe eşya” ithalatına ilişkin soruşturma önlemsiz kapatıldı

“Örme veya kroşe eşya” ithalatına yönelik yürütülen korunma önlemi soruşturmasının önlemsiz kapatılması kararlaştırıldı.

Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT, denizcilikte güvenliği ve izleme kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) Sistemi ile Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor.

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir