Türkoğlu, Kazakistan Enerji Haftası’nda Konuştu
Türkoğlu, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleşen “Kazakistan Enerji Haftası -2025” etkinliği kapsamında AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Etkinliğin ana oturumunda “Yöneticiler Gözünden Sektörün Geleceği” konulu bir konuşma yapan Türkoğlu, Kazakistan’ın küresel petrol ve doğal gaz sektöründeki önemine vurgu yaptı.
Kazakistan’da ciddi düzeyde petrol üretimi yapıldığını ve Türkiye’nin Kazakistan Ulusal Petrol Şirketi KazMunayGaz ile işbirliği anlaşması imzaladığını belirten Türkoğlu, Kazakistan’da yeni sahalara odaklandıklarını ve işbirliklerini genişletmek için çaba harcadıklarını dile getirdi.
Özellikle Türkiye ve çevre ülkeler için önem arz eden Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nın Kazakistan tarafından da kullanılmaya başlandığını belirten Türkoğlu, “Yeni sahalara girdiğimizde bu boru hattının da bizim için büyük önemi var.” dedi.